Buletin Mondial /

Programul meciurilor de astăzi

Grupa B

Moscova:             Portugalia – Maroc        (ora 15.00)

Kazan:                  Spania – Iran                 (ora 21.00)

Grupa A

Rostov:                Uruguay – A. Saudită    (ora 18.00)

 

Programul meciurilor de joi

Grupa C

Samara:                Danemarca – Australia  (ora 15.00)

Ekaterinburg:       Franţa – Peru                 (ora 18.00)

Nijni Novgorod:   Argentina – Croaţia       (ora 21.00)

 

Se complică grupa Germaniei

Grupa F, în care se regăsesc Germania (campioana mondială en titre), Mexic, Suedia şi Coreea de Sud, se complică pentru „panzere”, care s-ar putea să plătească scump pentru eşecul cu mexicanii. Suedia se află şi ea în cărţile calificării după victoria de luni, 1-0 cu naţionala Coreei de Sud. Nici asiaticii nu sunt de lepădat şi sigur vor avea un cuvânt greu de spus în următoarele două meciuri, cu Germania şi Mexic.

 

Cinci jucători au marcat mai mult de un gol

La ora la care scriem aceste rânduri, cinci jucători au înscris mai mult de un gol la această ediţie a Cupei Mondiale. Este vorba de portughezul Cristiano Ronaldo (singurul deocamdată care a reuşit un hat-trick, în acel 3-3 cu Spania), ibericul Diego Costa (dublă în acelaşi meci), rusul Cherişev (dublă în victoria cu Arabia Saudită şi gol în victoria cu Egipt), belgianul Romelu Lukaku (dublă în victoria cu Panama) şi englezul Harry Kane (dublă în victoria cu Tunisia). Victoria Angliei cu Tunisia a fost a treia obţinută după minutul 90 la actuala ediţie a turneului. Celelalte două au fost obţinute de Uruguay (1-0 cu Egipt) şi Iran (1-0 cu Maroc). Până acum au fost dictate nu mai puţin de opt lovituri de la 11 metri, din care şase au fost transformate. Printre cei care au ratat s-a aflat şi vedeta Argentinei, Lionel Messi. Singurul penalty acordat pentru care centralul n-a cerut asistenţă video a fost cel din partida Tunisia – Anglia, scor 1-2. Îmbucurător este faptul că în 14 partide nu a fost dictată nici o eliminare.

 

Bătrânul Continent e la putere

Dintre naţionalele europene prezente la mondialul din Rusia, campioana mondială en titre Germania, şi Polonia, au fost învinsă în prima etapă din faza grupelor. La ora la care scriem aceste rânduri, europenii au obţinut opt victorii, la care se mai adaugă alte două preţioase rezultate de egalitate, obţinute de Islanda şi Elveţia, în compania celor mai puternice reprezentante ale Americii de Sud, Argentina şi Brazilia.

 

 

Ştirea zilei

Suedia n-a mai câştigat meciul de debut din 1958!

Pare greu de crezut, dar Suedia n-a mai câştigat meciul de debut la un Campionat Mondial din 1958, de când a fost gazda turneului final. De-atunci, scandinavii au fost prezenţi la şapte ediţii ale prestigioasei competiţii, iar în 1994 au cucerit medaliile de bronz. La ediţia din 1958, Suedia a învins naţionala Mexicului cu 3-0, în primul meci. Răscolind statistica, am descoperit că de-atunci, Suedia a obţinut următoarele rezultate la meciurile de debut: 0-1 cu Italia în 1970, 0-0 cu Bulgaria în 1974, 1-1 cu Brazilia în 1978, 1-2 cu Brazilia în 1990, 2-2 cu Camerun în 1994, 1-1 cu Anglia în 2002 şi 0-0 cu…Trinidad Tobago în 2006.

 

Ştiaţi că…

Patru din actualii componenţi ai Marocului, care vor înfrunta astăzi, la Moscova, campioana europeană en titre Portugalia, în cadrul grupei B, respectiv El Ahmadi, Dirar, Manuel Da Costa şi Boussoufa, aveau doi ani când nord-africanii i-au învins pe lusitani cu 3-1 la turneul final al Campionatului Mondial din 1986, găzduit de Mexic. Acel meci s-a disputat la Guadalajara şi a fost urmărit de doar 28.000 de spectatori.

 

 

Grupaj realizat de Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie