Bota: „Vânzătorii de pepeni sunt amendaţi şi împiedicaţi să-şi mai vândă marfa în Cluj-Napoca”

    •Deputatul îi cere primarului să amenajeze locuri speciale pentru vânzarea pepenilor•
    Deputatul PSD, Sorin Bota, acuză municipalitatea clujeană că nu a amenajat locuri speciale pentru vânzarea pepenilor, spunând că „lebeniţarii” sunt amendaţi şi împiedicaţi să-şi mai vândă marfa în oraş. „Lebeniţarii (care acum nu mai dau şpagă ca pe vremea fostului primar, Apostu, pentru locurile de vânzare),  sunt amendaţi şi împiedicaţi să mai vândă în Municipiul Cluj – Napoca. Această practică, menită a descuraja comerţul ambulant, îi determină pe clujeni să cumpere pepeni mai scumpi, pentru că vânzarea directă a producătorilor la Cluj a devenit interzisă” susţine deputatul social-democrat de Maramureş care, locuieşte în Cluj-Napoca. În opinia acestuia, în loc să amenajeze în cartierele Clujului locuri speciale pentru vânzarea sezonieră a produselor româneşti (legume şi fructe), „către clujeni”, municipalitatea preferă redirecţionarea acestora spre supermarketuri pentru a achiziţiona produse importate.
    Totodată, potrivit deputatului Bota, capacităţile pieţelor existente sunt „total depăşite, neadecvate”, iar în multe dintre aceste pieţe se vând alte categorii de produse decât cele specifice acestor spaţii de comercializare. Acesta spune că, pentru pepeni nu există nici măcar zone de descărcare/depozitare în pieţele actuale. „Stimate domnule primar, decât să amendaţi producătorul român, mai bine oferiţi-i condiţii civilizate de vânzare în toate cartierele din municipiul Cluj-Napoca! În loc să cheltuiţi bani pentru asfaltarea (de 4 ori în 4 ani) a aceleiaşi străzi, mai bine amenajaţi nişte puncte civilizate de comercializare sezonieră a produselor agro-alimentare!”, îi solicită Bota primarului Emil Boc, prin intermediul unei scrisori deschise trimise pe adresa redacţiei. Precizăm că textul dintre ghilimele nu este scris greşit, exprimarea aparţindu-i deputatului.
    Amintim că săptămânile trecute, municipalitatea anunţa redeschiderea a două pieţe volante – în cartierul Gheorgheni şi, respectiv la capătul cartierului Grigorescu.
              A.S.

Articole din aceeasi categorie