Bonţida se reînnoieşte

An de an, în comuna Bonţida se fac tot mai multe investiţii, localitatea apropiindu-se  de condiţiile mediului urban. De fapt, în frumoasa aşezare de pe Valea  Someşului Mic chiar sunt create condiţii de trai ca la oraş, că nu mai vorbim de dezvoltarea economică, de unităţi industriale şi firme care asigură locuri de muncă atât pentru localnici, pentru populaţia din satele vecine, dar şi pentru gherleni.

Cu ocazia unei vizite la Bonţida,  primarul  Emil Cârhaţ ne-a oferit noi detalii despre realizările din ultima perioadă, dar şi despre proiectele viitoare. Astfel, în localitatea Răscruci este în fază de finalizare reabilitarea clădirii Căminului Cultural, meşterii de acolo făcînd ultimele finisări. Au fost executate lucrări de izolaţii şi au fost schimbate toate geamurile şi uşile și a fost pus la punct şi acoperişul clădirii. Probabil, inaugurarea clădirii va avea loc cu ocazia Zilei Comunei Bonţida, planificată de administraţia locală pe data de 8 septembrie 2019, în  Răscruci.

Tot în această perioadă, echipa de constructori lucrează la noua clădire a grădiniţei din Bonţida, aflată vis-à-vis de sediul Primăriei. Edilii comunei doresc să introducă  apa potabilă şi în satele Coasta şi Tăuşeni. Un alt proiect al Primăriei este modernizarea zonei „Târg” de la podul Someşului, din Bonţida, unde lunar are loc cel mai mare târg din împrejurimile municipiului Gherla. Vor fi amenajate noi spaţii pentru desfacerea mărfurilor şi vor fi create condiţii mai bune pentru depozitarea produselor. De asemenea, vor fi  asfaltate căile de acces în zona  respectivă. Tot acolo   se va înfiinţa un nou miniteren de fotbal cu gazon sintetic, dotat cu nocturnă, cum există  şi la Răscruci.

După Electric Castle, din iulie, pe raza centrului de comună au fost curăţate toate străzile şi au fost reamenajate zonele verzi, iar la Şcoala Gimnazială  din  vecinătatea  Castelului Bánffy s-a declanşat obişnuita acţiune de igienizare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie