Bombardament israelian în Fâşia Gaza

Forţele aeriene israeliene au efectuat raiduri asupra unor obiective “teroriste” din Fâşia Gaza, ca ripostă după lansarea a 36 de rachete asupra sudului Israelului, informează surse israeliene şi palestiniene citate de AFP.
Aviaţia a vizat 12 baze “teroriste” ale mişcării islamiste palestiniene Hamas, care controlează enclava, potrivit unui comunicat al armatei israeliene. Enas Khammash, 23 ani, şi fiica sa, Bayan, 18 luni, şi-au pierdut viaţa, iar soţul acestei femei, care era însărcinată, a fost rănit, a indicat acest serviciu.
Cu câteva ore mai înainte, 36 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, a indicat armata. Patru dintre acestea au fost interceptate în zbor de sistemul antirachetă Iron Dome (Cupola de Fier), două au căzut în localitatea Sderot, iar celelalte proiectile au ajuns în spaţii deschise, în afara localităţilor. Căderea rachetelor la Sderot a provocat rănirea unei persoane de circa 45 de ani, potrivit serviciilor de intervenţie israeliene. Televiziunile israeliene au difuzat imagini cu o casă şi mai multe maşini avariate în această localitate.
Tirurile palestiniene cu rachete s-au produs a doua zi după ce doi membri ai Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, braţul armat al mişcării Hamas, au fost ucişi într-un atac israelian în nordul Fâşiei Gaza. Potrivit presei israeliene, comandamentul armatei a admis ulterior că atacul contra Hamas a fost decis după ce armata a estimat “din greşeală” că tirurile asupra unor soldaţi proveneau din acea direcţie.
Hamas a ameninţat că se va răzbuna şi a precizat că luptătorii ucişi participau la un exerciţiu şi că lovitura s-a produs într-un moment în care înalţi responsabili ai mişcării erau în vizită în respectivul sector. Acest eveniment intervine într-un moment în care Israelul şi Hamas discută indirect despre un posibil armistiţiu, prin intermediul Egiptului şi al ONU.

Articole din aceeasi categorie