Bilanţul intervenţiilor Salvamont Cluj, la final de sezon

Venirea primăverii, inclusiv în zonele montane ale judeţului în care zăpada se păstrează până târziu, marchează finalul sezonului rece şi al sporturilor de iarnă, prilejuind astfel realizarea unui bilanţ al intervenţiilor Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj în sezonul rece 2016-2017.

Astfel, instituţia de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean a încheiat cu succes sezonul de iarnă pe parcursul căruia a participat la soluţionarea a nu mai puţin de 83 de cazuri, majoritatea produse pe pârtiile de schi ce au funcţionat în perioada amintită, respectiv cele de la Muntele Băişorii, Feleac şi Buscat. În acelaşi timp, în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an, echipele Salvamont au asigurat asistenţă la diverse evenimente sportive şi culturale de profil.

De asemenea, în vederea menţinerii unei condiţii fizice şi sportive de înalt nivel, o altă categorie de activităţi derulate de salvamontiştii clujeni au reprezentat-o competiţiile de schi de tură şi schi alpin ce s-au finalizat cu obţinerea unor rezultate foarte bune. Cu aceste prilejuri, dintre salvatorii montani clujeni s-au remarcat ca şi sportivi de excepţie domnii Câmpean Iacob, Torok Ioan, Căţănaş Ovidiu şi Toth Attila.

De altfel, excelenta pregătire, atât profesională cât şi sportivă, a acestora, a fost confirmată, dacă mai era necesar, inclusiv de parcurgerea cu succes a procedurilor de reatestare. În cadrul acestui proces, în intervalul 18 – 19 februarie 2017, sub exigenta monitorizare a doi examinatori delegaţi de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România, 12 salvatori montani clujeni au participat la examenul de reatestare ce a constat într-o probă teoretică şi una practică, examenul fiind promovat cu succes de toţi salvamontiştii care au obţinut, astfel, prelungirea atestatului.

„Mă bucur că putem vorbi despre un nou sezon de iarnă care s-a încheiat cu bine, graţie profesionalismului şi responsabilităţii manifestate de salvatorii montani clujeni. E important ca turiştii, iubitorii muntelui şi ai sporturilor de iarnă, să ştie că sunt mai mult decât în siguranţă şi că asistenţa de specialitate e asigurată de către nişte profesionişti cu calităţi sportive de excepţie” a declarat domnul Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În ceea ce priveşte cele mai importante competiţii şi concursuri specifice sezonului rece la care membrii Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj au asigurat asistenţa în sezonul de iarnă 2016-2017, pot fi amintite Făget Winter Race, Cupa Memorială Nan Marian, Serbările Zăpezii, Cupa Micilor Vânători de Munte, Winter Race, Cupa Skoda la Ski Alpin şi Cupa Eke. La toate aceste evenimente ce au reunit între 100 şi 600 de participanţi salvamontiştii clujeni au participat în echipe formate din doi, trei sau chiar patru membri, împreună cu echipamentul şi dotarea specifică, inclusiv o autoutilitară 4×4 şi un UTV.

Articole din aceeasi categorie