Biblioteca Municipală Gherla, în plină modernizare

De peste două luni, biblioteca municipiului Gherla este închisă. Cauza: edilii oraşului au hotărât încă la începutul anului reabilitarea sediului din Piaţa Libertăţii, unde cândva funcţiona o unitate comercială aparţinând Cooperativei de consum Gherla.  Prin efectuarea actualelor lucrări de renovare a locaţiei, cititorii vor dispune de condiţii mult mai bune de lectură, dar şi personalul va avea condiţii de muncă mult mai uşoare.

Pe lângă extinderea sediului din centrul municipiului, biblioteca gherleană va dispune de o sală specială de lectură şi un spaţiu pentru cele 24 de calculatoare ce vor fi  instalate în curând. Până în prezent, instituţia culturală din Gherla nu a avut o încăpere pentru cititorii care doresc să lectureze cărţile la faţa locului sau, la fel, să studieze presa centrală şi locală.

Deocamdată, cele peste 60 mii de volume din dotarea bibliotecii au fost transportate într-o altă locaţie, echipa de meşteri muncind din plin la finalizarea investiţiei. După aprecierile edililor, în luna septembrie cititorii pot apela din nou la serviciile oferite de Biblioteca Municipală Gherla, unde sunt create condiţii excelente pentru  lectură, dar şi pentru împrumutul cărţilor. De asemenea, sediul reabilitat va dispune, în premieră, de o sală specială pentru lectură şi calculatoare, spre bucuria celor care frecventează  cu regularitate  biblioteca.

Prin realizarea acestei investiţii importante, Primăria Municipiului Gherla doreşte să organizeze, în locaţia respectivă, și diferite manifestări literare, cum sunt lansări de carte sau întâlniri cu scriitorii, până acum astfel de acţiuni având loc la Centrul Turistic din imediata vecinătate a bibliotecii. În vitrina bibliotecii săptămânal vor fi expuse ultimele apariţii editoriale, dar vor fi prezentate şi volume legate de Anul Centenar.

Şi până la modernizarea obiectivului, în vitrină mereu au fost expuse cărţi pe teme istorice. Nu au lipsit nici expoziţiile de desene ale preşcolarilor din grădiniţele oraşului. Prin lucrările efectuate în această perioadă sunt create condiţii mult mai bune şi pentru diverse manifestări.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie