Biblioteca Judeţeană ‘Octavian Goga’. “Photo Aspects”. Manolis Metzakis, omul care pe lângă fotografie, iubeşte Clujul!

vernisajul luni 7 mai, 18.00

Manolis Metzakis este grec, din Iraklion, Creta. Mare iubitor al exprimării libere prin imagine, a îmbrăţişat fotografia ajungând în scurt timp, o personalitate de referinţă. Din 1989 este membru al Societăţii Elene de Fotografie şi fost preşedinte al acesteia între 2000 – 2014. Remarcat de Global Photographic Union/GPU, devine în 2008 membru în Consiliul de conducere, iar în 2009, preşedinte. Cu un palmareas fotografic deosebit, participând constant la saloane de artă fotografică în ţară şi peste hotare (800 de saloane de profil; 580 de fotografii, 45 de medalii de aur, 39 de bronz, 195 menţiuni de onoare), Manolis Metzakis a fost fotograful oficial pe platoul de filmare a filmelor El Greco, respectiv Kazantzakis. Titlurile fotografice internaţionale creionează şi mai puternic această personalitate artistică, în 2011 fiind distins cu cea mai mare distincţie fotografică acordată de Federaţia Internaţională de Artă Fotografică EFIAP, distincţie acordată doar unui număr de zece artişti fotografi din lume.

După un periplu expoziţional în România (Târgu Mureş, Oradea, Carei), Photo Aspects poposeşte la Cluj – Napoca, la invitaţia Asociaţiei ArtImage. Lucrările vor fi prezentate de către autor în persoană.

Expoziţia este organizată sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, în prezenţa domnului Flavian Săvescu (reprezentant oficial al GPU în România).

Mircea ALBU

Articole din aceeasi categorie