BCR caută și premiază “Profesorii care ne dau încredere”

Banca Comercială Română (BCR) lansează concursul “Profesorii care ne dau încredere”, prin intermediul căruia va oferi 42 de premii a câte 1.000 de lei profesorilor declarați drept cei mai buni de elevii lor, în timp ce profesorul cel mai votat de elevi va primi marele premiu de 10.000 de lei.

Concursul “Profesorii care ne dau încredere” se desfășoară până în 5 iunie, pe pagina oficială de Faceebok a băncii, unde elevii și studenții din întreaga țară își vor putea nominaliza și vota profesorul favorit, în care au cea mai mare încredere. La final, BCR va acorda 42 de premii a câte 1.000 de lei profesorilor care întrunesc cele mai multe voturi, exprimate în like-uri, câte un premiu pe fiecare județ al țării, urmând ca profesorul care a avut cea mai mare susținere să fie recompensat cu 10.000 de lei.

Concursul se desfășoară pe pagina Facebook.com/BCRRomania (www.bcr.ro/profesorideinredere sau https://www.facebook.com/BCRRomania/app/303583073388441/), prin intermediul unei aplicații unde se vor putea face înscrierile și votarea profesorilor. Întrecerea se desfășoară în două etape.

In etapa I (17 – 24 mai) are loc deschiderea înregistrărilor pe formularul disponibil pe pagina concursului. Profesorul nominalizat poate fi oricare cadru didactic, titular sau suplinitor, antrenor de sport sau profesor de activități extracurriculare. Profesorii nu se pot autoînscrie și nici nu pot nominaliza alte cadre didactice. Înscrierea profesorilor se face exclusiv de elevii și studenții fiecărui profesor, atât din actualul ciclul didactic, cât și din ciclurile didactice încheiate, respectiv foști elevi și studenți.

Pentru înscriere, trebuie îndeplinite următoarele condiţii: * completarea numelui și a prenumelui profesorului * completarea materiei pe care profesorul o predă * completarea județului și localității de proveniență * completarea unui text de susținere și justificare a înscrierii, element esential în cadrul selecţiei.

Selecția va fi făcută de o comisie formată din reprezentanții băncii, care va ține cont de motivația oferită de autorii înscrierilor, calitatea actului didactic descris de aceștia și de probitatea morală și profesională a fiecărui profesor, așa cum reiese din înscrieri. În 29 mai va fi anunțată lista scurtă de profesori, câte trei din fiecare cele 42 de județe ale României. Dacă anumite județe nu vor avea suficiente nominalizări, vor fi înscriși profesori din alte județe, din rândul celor care nu au trecut selecția inițială, în baza acelorași criterii de jurizare.

Etapa II (29 mai – 5 iunie) constă în votarea profesorilor, printr-un simplu like. Primii 42 de profesori care primesc cele mai multe like-uri din partea elevilor vor fi declarați câștigătorii premiilor de câte 1.000 de lei. Profesorul care primește cele mai multe like-uri din toată țara va fi recompensat și cu marele premiu, de 10.000 de lei. Anunțarea castigătorilor se va face în 6 iunie 2017.

Competiția lansată astăzi este o mică recunoaștere pe care o oferim profesorilor din România, prin intermediul propriilor elevi. Educația este una dintre prioritățile strategice ale BCR, alături de susținerea investițiilor în infrastructură, tehnologie și creșterea calității vieții”, declară Ionuț Stanimir, director de comunicare al BCR.

V.D.

Articole din aceeasi categorie