BattleLab Robotica – concurs internațional de Sumo Robotic

Sîmbătă, 11 mai, începând cu ora 10, în amfiteatrul P03 din incinta Universității Tehnice (Cluj-Napoca, str. G. Barițiu, nr. 26), va avea loc o nouă ediţie a concursului internaţional de sumo robotic BattleLab Robotica, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice și organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca.

Tema competiției o reprezintă implementarea de sumo-roboți autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers. Acest concept a apărut la sfârșitul anilor ‘80 în Japonia, ca o încercare de a combina tradiția cu tehnologia. Fenomenul este în continuă creștere, evoluând de la roboțeii îmbrăcați în lemn şi plastic la adevărate demonstrații ale tehnologiilor de ultimă generație.

În cadrul competiției vor participa peste 40 de echipe care au investit atât timp, cât și bani, pentru construirea de roboți. Sunt așteptați peste 400 de spectatori, dornici să urmărească luptele. Intrarea este gratuită.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație internațională, nonprofit, în continuă creștere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înțelegere a culturilor şi a societăților, pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale. Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie