Baschet / „U” BT Cluj la superlativ

  • Cu americanii Kyndall Dykes și Jason Washnburn în zi de grație, aceștia marcând împreună 45 din cele 95 de puncte ale clujenilor, Universitatea a zburdat în meciul cu SCM Craiova, în fața căreia s-a impus la o diferență de 27 de puncte. Urmează derby-ul cu CSM Oradea.

 

„U” Banca Transilvania Cluj și SCM Universitatea Craiova s-au întâlnit, luni seară, în „BT Arena” (ex-Sala Polivalentă), în ultimul meci al etapei a 5-a, grupa A, din cadrul Ligii Naționale de baschet masculin. În fața a aproape 2000 de spectatori, gazdele și-au valorificat avantajul terenului propriu și s-au impus fără emoții cu 95-68, pe „sferturi” 28-17, 21-13, 28-16, 18-22, bifând a patra victorie în principala competiție internă. Primul coș al partidei s-a marcat după fix un minut, autor fiind Bernard Easley, nimeni altul decât cel mai bun recuperator al clujenilor. Craiova a condus de trei ori în primul „sfert”, ultima dată în minutul 3, dar clujenii s-au distanțat imediat la 20-9, după patru coșuri de trei puncte marcate de Moldoveanu, Marinov (2) și Dykes. Ultimul este principalul marcator „studenților” în acest sezon, cu o medie de 21 de puncte pe meci. Cea mai mare diferență în acest meci a fost de 39 de puncte, înregistrată în minutul 32, scor 87-48. Între minutele 17 și 23, oltenii n-au reușit să puncteze pe tabelă, în vreme ce amfitrionii au înscris, în același interval, 14 puncte consecutive. MVP-ul partidei a fost desemnat americanul Kyndall Dykes, autor a 24 de puncte, însă trebuie evidențiată și prestația compatriotului Jason Washburn, cu 21 de puncte. Dykes a marcat patru coșuri de la distanță din cinci încercări (procentaj 80%). Pentru „U” Banca Transilvania au mai jucat: Moldoveanu, Mureșan, Calnicenco, Bernard Easley, Torok, Rasic, Marinov, Kuti Nandor, Vida și Stamenkovic. Dintre toți, cele mai multe minute pe parchet le-a petrecut bulgarul Stanimir Marinov, respectiv 23 de minute și 13 secunde. „A fost un meci dominat cap-coadă de echipa noastră și în care nu s-a pus problema învingătoarei. Cheia jocului a fost în apărare, acolo unde ne-am descurcat foarte bine, dovadă că am primit doar 68 de puncte. E bine că și jocul de tranziție este în general foarte bun. Ne așteaptă două meciuri dificile, cu CSM Oradea și CSU Sibiu, dar suntem principala candidată la titlu și trebuie să le câștigăm” a declarat Mihai Silvășan, antrenorul principal al clujenilor.

Echipa antrenată de acesta conduce grupa A, cu 9 puncte, fiind urmată de CSU Sibiu, CSM Oradea și BCM Pitești, toate cu câte 8 puncte. Etapa viitoare, „U” Banca Transilvania Cluj înfruntă, în deplasare, CSM Oradea, într-un clasic al baschetului românesc. Partida are loc duminică, 11 noiembrie, în Sala ”Antonio Alexe”, de la ora 20,15. Să mai scriem că trei jucători legitimați la „U” Banca Transilvania Cluj, în speță Kuti Nandor, Vlad Moldoveanu și Rolland Torok, au fost convocați de antrenorul Tudor Costescu la prima reprezentativă a României, în vederea meciului contra celor din Kosovo, contând pentru preliminariile FIBA Eurobasket 2021. Meciul va avea loc pe 29 noiembrie, la Oradea. Reunirea lotului este programată pentru data de 22 noiembrie. Disputa împotriva kosovarilor este ultima pentru „tricolori” în acest an, care vor mai juca în grupa B preliminară contra Macedoniei pe 21 februarie 2019, respectiv returul în Kosovo, pe 24 februarie 2019. Mai departe, în următoarea etapă a calificărilor, merge doar prima clasată. În acest moment, favorită este Macedonia, care are 4 puncte, în timp ce România și Kosovo acumulează câte un punct.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie