Baschet / „U” BT Cluj a încheiat seria cu SCM Craiova

  • „Studenţii” au defilat în „sfertul” cu SCM Craiova şi s-au calificat fără emoţii în semifinalele campionatului, unde vor înfrunta învingătoarea duelului CSM Oradea – BC Timişoara.

 

Echipa antrenată de Mihai Silvăşan şi Dorin Pintea şi-a onorat statutul de favorită în întâlnirea cu SCM Craiova, din „sferturile” de finală ale play-off-ului Ligii Naţionale de baschet masculin şi a încheiat seria în minim de partide. Clujenii au marcat nu mai puţin de 311 puncte în cele trei jocuri contra oltenilor, 100 în primul, 104 în cel de-al doilea şi 107 în ultimul, primind în schimb 223 de puncte. În meciul al treilea, disputat marţi seară, în Polivalenta craioveană, în faţa a 1000 de spectatori, „U” Banca Transilvania s-a impus cu 107-71, pe „sferturi” 33-17, 28-17, 28-23, 18-14. Mihai Silvăşan a utilizat tot lotul avut la dipoziţie, iar pe lista marcatorilor şi-au trecut numele toţi componenţii echipei. Principalii marcatori ai clujenilor au fost Maksim Pustozvonov (21 de puncte), Aleksandar Rasic (15 puncte şi 6 pase decisive), Kyndall Dykes (14 puncte), Filip Adamovic (13 puncte), Ousmane Barro (12 puncte şi 10 recuperări) şi Vlad Moldoveanu (11 puncte). Au mai jucat: Tudor Gheorghe, George Toth, Teodor Jucan, Roland Torok şi Kuti Nandor. Dintre toţi, ultimul a acumulat cele mai multe minute pe parchet, respectiv 25 şi 17 secunde. Potrivit statisticii, Universitatea a marcat 23 de coşuri a câte două puncte (din 30 de aruncări, procentaj 77%) şi 16 coşuri de la linia de 6,25 metri (din 35 de aruncări, procentaj 46%). Spre comparaţie, SCM Craiova a marcat doar două coşuri de trei puncte.

 

Joi începe finala feminină

Joi şi vineri, 20 si 21 aprilie, au loc primele două jocuri ale finalei play-off-ului Ligii Naţionale de baschet feminin, ce opune cele mai bune echipe ale sezonului în curs, Sepsi Sf. Gheorghe şi Universitatea Cluj. Finala se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide. Următoarele două confruntări se vor juca la Cluj-Napoca, pe 26 şi 27 aprilie. Un eventual meci decisiv este programat pentru data de 30 aprilie, la Sf. Gheorghe. Numai în acest sezon, Sepsi Sf. Gheorghe şi Universitatea Cluj s-au aflat faţă în faţă de cinci ori, de patru ori în campionat şi o dată în Cupa României. Echipa lui Dragan Petricevic s-a impus o singură dată, în campionat, 70-57, pe 18 martie.

În meciul pentru medaliile de bronz se înfruntă învinsele din semifinale, respectiv Municipal Târgovişte şi Olimpia CSU Braşov. Finala mică se jocă după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Primul va avea loc pe 19 aprilie, la Târgovişte, iar cel de-al doilea pe 22 aprilie, la Braşov. Un eventual meci decisiv se va juca pe 25 aprilie, la Târgovişte, Municipal fiind avantajată de clasarea superioară în sezonul regulat.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie