Baschet Masculin / „U” BT Cluj s-a calificat în „optimile” FIBA Europe Cup!

Sala Sporturilor „Horia Demian” s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii baschetului în general şi ai echipei „U” Banca Transilvania Cluj în special, care au ţinut să asiste pe viu la confruntarea dintre formaţia favorită şi ciprioţii de la Keravnos Nicosia, contând pentru etapa a 6-a, ultima, din grupa L a celei de-a doua faze din FIBA Europe Cup. Miza, atât pentru una, cât şi pentru cealaltă, a fost calificarea în următoarea fază a competiţiei. Calificare pe care au obţinut-o la pachet, „U” BT Cluj şi Keravnos mergând la braţ în prima fază eliminatorie. Aşa cum era de aşteptat, partida a stat sub semnul echilibrului, iar cele două combatante şi-au împărţit perioadele de dominare. Împinsă de la spate de un public de nota 11, amfitrionii şi-au valorificat avantajul terenului propriu şi s-au impus cu 77-71, pe „sferturi” 17-17, 19-19, 15-22, 26-13. După cum bine se poate observa, echipele au mers cap la cap în primele două „sferturi”, iar pauza mare s-a dovedit un sfetnic bun pentru oaspeţi, care au apucat să-şi încarce bateriile şi să antameze „sfertul al treilea, punând şapte puncte între ei şi adversar înaintea ultimelor zece minute. Care au fost dominate copios de „studenţi”, însă la orizont se vedeau prelungirile, întrucât desprinderea a avut loc în ultimele două minute. Cel mai bun om al învingătorilor a fost Ousmane Barro, autor a 23 de puncte. Acestea le-a lipsit clujenilor în returul cu Donar Groningen. S-au mai evidenţiat Kromah (18 puncte), Watson (16) şi Sakic (13). Din această grupă L, cea mai echilibrată, s-a mai calificat, alături de „U” BT Cluj şi Keravnos Nicosia, gruparea batavă Donar Groningen, în vreme ce belgienii de la Belfius Mons Hainaut au terminat pe ultimul loc.

 

 

Clasamentul final al grupei L

  1. Donar Groningen 6 4        2        511-444      10
  2. „U” BT Cluj 6        3        3        455-468      9
  3. Keravnos Nicosia 6 3        3        437-463      9
  4. Mons Hainaut 6        2        4        451-479      8

 

 

Simona Halep, invitata specială a evenimentului

Organizatorii au profitat de prezenţa celui mai mediatizat sportiv român al momentului, este vorba de Simona Halep, pe care au invitat-o să facă angajarea simbolică. A doua jucătoare în circuitul feminin de tenis a părut un…hobbit printre uriaşii sportului cu mingea la coş. După cum bine se ştie, Simona Halep este prezentă la Cluj cu ocazia întâlnirii România – Canada, din Cupa Federaţiei, eveniment care are loc în Sala Polivalentă în zilele de 10 şi 11 februarie. Recent finalistă la Melbourne, Simona nu poate evolua din cauza problemelor de sănătate, dar a ţinut să fie aproape de echipa României şi să le susţină pe Sorana Cârstea, Irina Camelia Begu, Ana Bogdan şi Raluca Olaru. Fanii Universităţii Cluj au remarcat imediat că Simona Halep a venit echipată la meci în negru complet, purtând o pereche de blugi şi adidaşi şi a urmărit partida de pe marginea terenului. Ea a fost întâmpinată cu aplauze şi încurajări de toţi cei prezenţi la meci, iar până la centrul terenului a fost „escortată” de Mihai Silvăşan şi Branko Cuic.

 

Urmează Cupa României şi All Star Game

Jucătorii Universităţii Cluj n-au timp să savureze victoria cu Keravnos Nicosia şi calificarea în „optimile” FIBA Europe Cup, întrucât urmează să-şi apere Cupa României, trofeu pe care l-au câştigat în sezonul trecut. Turneul Final 8 al competiţiei are loc în perioada 10-13 februarie la Sf. Gheorghe, iar în „sferturi”, echipa antrenată de Mihai Silvăşan va înfrunta, duminică, 11 februarie, de la ora 20, BCM Piteşti, partida fiind transmisă de canalul Digi Sport. Primele două „sferturi” de finală au loc sâmbătă: Phoenix Galaţi – CSM Oradea şi Timba Timişoara – Steaua CSM Bucureşti. Duminică se mai joacă CSU Sibiu – BC Timişoara. Luni, 12 februarie sunt programate semifinalele, iar „U” Banca Transilvania ar urma să joace, în eventualitatea calificării, cu învingătoarea „sfertului” CSM Oradea – Phoenix Galaţi. Finala competiţiei are loc marţi, 13 februarie, de la ora 19. Miercuri, 14 februarie are loc, în aceeaşi locaţie, All Star Game-ul, ce opune, potrivit tradiţiei, selecţionatele Nordului şi Sudului. Din prima fac parte şi şase jucători legitimaţi la „U” BT Cluj: Giordan Watson, Kuti Nandor, Lasannah Kromah, Seljko Sakic, Rolland Torok şi Ousmane Barro, cărora li se alătură, în calitate de coach, Mihai Silvăşan. Watson, Sakic şi Kuti Nandor se vor regăsi în „5”-ul de start.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie