Baschet Masculin / „U” BT Cluj a câştigat la pas derby-ul Ardealului

  • Într-o atmosferă demnă de meciurile din NBA, campioana României a dispus de rivala CSU Sibiu, luându-şi revanşa pentru cele două eşecuri suferite în sezonul regulat. Jucătorul meciului a fost desemnat Giordan Lee Watson.

 

Aproape 2700 de spectatori au luat cu asalt tribunele din Sala Sporturilor „ Horia Demian”, pentru a asista la derby-ul Ardealului, dintre „U” Banca Transilvania Cluj şi CSU Sibiu, contând pentru etapa a 5-a din Top 6 Liga Naţională de baschet masculin. De obicei, partidele dintre cele două echipe au stat sub semnul echilibrului, dar cea de miercuri a făcut excepţie, fiind dominată copios de amfitrioni, aspect remarcat dealtfel inclusiv de antrenorul clujenilor, Mihai Silvăşan.

Campioana en titre şi-a valorificat avantajul terenului propriu şi s-a impus cu 81-71, pe „sferturi” 22-16, 21-16, 20-19, 18-20, bifând a treia victorie. MVP-ul partidei a fost desemnat Giordan Lee Watson, de la învingători, autor a 25 de puncte. Acesta a fost concurat de Durrell Pratt, de la sibieni, care a înscris 22 de puncte. De la clujeni s-au mai evidenţiat Miha Lapornik şi Ousamane Barro, cu 13, respectiv 10 puncte. Deşi a pierdut primul „sfert” la o diferenţă de şase puncte, CSU Sibiu a condus cu 6-2, iar Universitatea a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul trei, scor 7-6. La jumătatea celui de-al doilea „sfert”, echipa antrenată de Mihai Silvăşan a avut în faţă 18 puncte, însă sibienii au „stins” şapte înainte de pauza mare. Avansul clujenilor a crescut, din nou, la 15 puncte, în minutul 26, scor 55-40, fiind înregistrat şi în minutul 31, scor 66-51, dar şi în minutul 38, scor 76-61. În Top 6 s-au mai înregistrat rezultatele: CSM Oradea – Steaua CSM Bucureşti 66-82 şi BCM Piteşti – BC Timişoara 79-84. Jucătorii Universităţii n-au timp să celebreze victoria cu CSU Sibiu, pentru că astăzi înfruntă Steaua CSM Bucureşti, pe teren propriu, de la ora 18.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie