Baschet Masculin / Campioana bifează primul succes în Top 6

  • „U” Banca Transilvania Cluj a învins, pentru a treia oară în acest sezon, BC Timişoara, după un meci în care Lee Watson, Sakic şi Kromah au făcut spectacol sub panou, marcând împreună 66 din cele 98 de puncte ale campioanei.

 

Aproape 2500 de spectatori au asistat la sfârşitul săptămânii trecute la partida dintre campioana en titre şi deţinătoarea Cupei României, „U” Banca Transilvania Cluj şi BC Timişoara, contând pentru etapa a 2-a din play-off-ul Ligii Naţionale de baschet masculin, disputată în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Cele două echipe s-au reîntâlnit la doar şapte zile distanţă de la meciul contând pentru ultima etapă a sezonului regulat şi pe care clujenii l-au câştigat cu 93-91. Elevii lui Mihai Silvăşan şi-au valorificat şi de data aceasta avantajul terenului propriu şi s-au impus cu 98-89, pe „sferturi” 27-21, 22-25, 24-16, 25-27. Artizanii victoriei au fost Giordan Lee Watson (25 de puncte), Zeljko Sakic (21) şi Lasannah Kromah (20). Watson a avut un procentaj de reuşită de 100% la aruncările libere, fructificând 12 din 12. De la bănăţeni s-a remarcat Mladen Jeremic, autor a 19 puncte. BC Timişoara a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 13, scor 30-29, după coşul de trei puncte marcat de Tudor Gheorghe. Universitatea s-a desprins decisiv în minutul 38, când a pus şase puncte între ea şi BC Timişoara. În ultimele secunde, oaspeţii au ratat două aruncări de la distanţă, prin Burdgess şi Jeremic.

În top 6, CSM Oradea a învins BCM Piteşti cu 77-66, iar CSU Sibiu a dispus de Steaua CSM Bucureşti cu 78-76, după ce bucureştenii au câştigat „sfertul” al treilea într-o manieră categorică, cu 21-11. Sibienii au recuperat terenul pierdut în ultimele zece minute, graţie americanului Laser, autor a 21 de puncte. Etapa a 3-a, programează, pe 3 aprilie, meciul dintre BCM Piteşti şi „U” Banca Transilvania Cluj.

În Liga Naţională de baschet feminin, primul meci al semifinalei dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi Universitatea Cluj va avea loc pe 6 aprilie. Meciul al doilea este programat şase zile mai târziu, la Cluj. Un eventual al treilea meci al urma să se joace la Sf. Gheorghe.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie