Baschet feminin / Universitatea Cluj s-a calificat în semifinale

  • Echipa lui Dragan Petricevic a snopit Aradul şi rămâne în cursa pentru titlu, iar duminică îşi află adversara din semifinalele campionatului.

 

Joi seară a avut loc, la Arad, în sala „Victoria”, în faţa a numai 250 de spectatori, meciul al doilea dintre echipa locală Universitatea ICIM şi Universitatea Cluj, din „sferturile” de finală ale play-off-ului Ligii Naţionale de baschet feminin. Echipa antrenată de Dragan Petricevic a confirmat calculele hârtiei şi s-a impus cu 73-59 şi scorul general de 2-0 s-a calificat în semifinalele competiţiei. Vă reamintim că Universitatea a cîştigat primul meci, disputat la Cluj, cu 68-56. În cel de-al doilea joc, primul „sfert” a stat sub semnul echilibrului, dovadă şi scorul înregistrat la finalul celor zece minute, 20-20. Universitatea a început jocul cu Irimia, Mandache, Swanier, Harrison şi Denson. În acest prim „sfert”, Universitatea a condus cu 2-0, 4-2 şi 6-3. Clujencele au dominat copios următoarele două „sferturi”, pe care le-a câştigat cu 17-10 şi 24-8. Cu victoria securizată şi calificarea asigurată, Universiatea a jucat în ultimele zece minute cu frâna de mână trasă, permiţând gazdelor să câştige „sfertul” cu 21-12 şi astfel să limiteze proporţiile înfrângerii. Principalele marcatoare ale învingătoarelor au fost americancele Brittany Denson (18 puncte), Taneisha Harrison (13) şi Naketia Swanier (13). De remarcat şi aportul experimentatei Dajana Butulija, care a pus pe tabelă 12 puncte în dreptul Universităţii, pentru care au mai evoluat Sfârlea, Dixon, Voica, Neagu, Irimia şi Mandache. Dintre toate, Denson a acumulat cele mai multe minute pe parchet, respectiv 32 şi 56 de secunde. Potrivit statisticii, Universitatea a înscris 21 de coşuri a câte două puncte (din 42 de aruncări, procentaj 50%) şi opt de la linia de 6,25 metri (din 27 de aruncări, procentaj 30%). Alături de Universitatea Cluj, în semifinale s-au mai calificat Sepsi Sf. Gheorghe şi Olimpia CSU Braşov. Prima a dispus cu 2-0 la general de CSBT Alexandria, iar cea de-a doua a învins, cu acelaşi scor, Phoenix Galaţi. În ultimul „sfert” de finală, pe care şi-l dispută Municipal Târgovişte şi CSM Satu Mare, scorul la general este 1-1. Meciul decisiv va avea loc duminică, 2 aprilie, la Târgovişte.

În Liga Naţională de baschet masculin, „U” Banca Transilvania Cluj se deplasează duminică, 2 aprilie, la Sibiu, pentru derby-ul Ardealului, cu CSU Atlassib, care va avea loc în Sala „Transilvania”. Partida începe la ora 18 şi va fi transmisă live de canalul digi sport.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie