Bărbat din Turda, cercetat pentru cămătărie

Polițiștii turdeni cercetează în stare de arest la domiciliu un bărbat de 38 de ani, din Turda, bănuit de comiterea infracțiunii de camătă.

Potrivit IPJ Cluj, bărbatul este cercetat după ce mai multe persoane au depus împotriva sa plângeri în care reclamau că, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, după luarea cu împrumut a diferite sume de bani de la acesta, cu dobânzi și garanții de 100%, când  nu reușeau să restituie împrumutul sau întârziau cu plata ratelor erau amenințate cu acte de violență.

La data de 4 mai, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Turda au efectuat o perchiziței domiciliară la locuința acestuia. În urma perchiziției, polițiștii au ridicat din locuința bărbatului agende cu însemnări ce conțineau date ale unor persoane și sume de bani datorate, cupoane de ajutor social aparținând reclamanților, dar și suma de 7.000 lei și 36 grame de metal galben.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda a dispus, împotriva bărbatului, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie