Bărbat de 87 de ani, „călcat” de autobuz în timp ce încerca să treacă strada

O persoană a murit în urma unui accident rutier petrecut luni, 28 august, în jurul orei 15:50, pe DN1C, în localitatea Cuzdrioara.

Potrivit poliţiştilor, un bărbat de 32 de ani, din Polonia, în timp ce conducea un autobuz pe raza localităţii Cuzdrioara, dinspre Dej, înspre Mănăşturel, a suprins şi accidentat mortal un pieton. Pietonul, un bărbat de 87 de ani, din localitate, s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nemarcat şi nesemnalizat.

În cauză poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

Pentru evitarea unor astfel de accidente, poliţiştii clujeni recomandă pietonilor să traverseze străzile numai pe marcajele pietonale, prin dreptul indicatoarelor pentru pietoni, iar acolo unde sunt semafoare, numai la culoarea verde.

„Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axa drumului ● Pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, se circulă numai pe partea stângă şi cât mai aproape de marginea drumului ● După coborârea din mijloacele de transport public, nu traversaţi strada prin faţa sau spatele acestora; traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii ● Fiţi precauţi chiar şi atunci când traversţi pe trecere sau la culoarea verde a semaforului. Angajaţi-vă în traversare numai dacă toţi conducătorii de vehicule au oprit pentru a vă acorda prioritate” – atenţionează poliţiştii.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie