Bani nerambursabili pentru activităţi non-profit la Gherla

În municipiul Gherla, 200.000 de lei este suma acordată în acest an, de la bugetul local al orașului, pentru finanțări nerambursabile, pentru activităţi nonprofit de interes local.

Din totalul de 200.000 lei, suma de 100.000 de lei va fi alocată pentru activități sportive, 30.000 pentru activități culturale, de tineret, programe de protecția mediului, învățământ, programe de sănătate publică, activități sportive – altele decât cele de la primul capitol, activități sociale. Resurse financiare ce prind bine celor cărora le-au fost repartizate. Sunt fundaţii sau chiar biserici care fără aceşti bani nu se descurcau, dar necazul este că nici aşa nu se pot gospodări cum îşi doresc ele. Totuşi, sumele vin la timpul potrivit, spre bucuria şi satisfacţia beneficiarilor.

50.000 de lei sunt alocați pentru construire și reparații lăcășuri de cult, iar 20.000 de lei pentru promovarea și reprezentarea orașului. După cum ştim, multe lăcaşuri de cult din localitate au nevoie de astfel de investiţii, la fel şi fundaţiile culturale şi de ocrotire socială au nevoie de sprijin material.

La ședința Consiliului Local Gherla, din luna aprilie, au fost prezentate modificările propuse la regulament.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie