Bani de la UE pentru creşterea performanţei la nivelul Consiliului Judeţean Cluj

Consiliul Judeţean Cluj a semnat contractul de finanţare pentru proiectul european ce vizează creşterea performanţei la nivelul tuturor structurilor din cadrul acestei instituţii precum şi în relaţia cu cetăţeanul. Proiectul are o valoare de 624.995,52 lei, din care 98% reprezintă fonduri europene nerambursabile.

,,Instituţiile publice, la fel ca şi societatea în care trăim, sunt într-o continuă evoluţie şi schimbare, astfel încât un proiect de asemenea factură are exact rolul de a corela procedurile interne, standardele şi sistemele folosite de Consiliul Judeţean cu ultimele evoluţii din domeniu. Totodată, se doreşte compatibilizarea acestor proceduri cu necesităţile cetăţenilor şi ale celorlalte entităţi publice sau private cu care interacţionăm zi de zi”, a declarat preşedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tişe.

Activităţile proiectului, legate în principal de certificarea noului sistem de management al calităţii şi de formare profesională, se vor derula până în luna iunie 2019. Urmare a implementării proiectului, alături de optimizarea proceselor din cadrul forului administrativ judeţean, de câştigat vor avea, în primul rând, cetăţenii care beneficiază de serviciile oferite de către instituţie, entităţile subordonate Consiliului Judeţean dar şi celelalte instituţii şi organizaţii cu care instituţia administrativă judeţeană intră în contact în vederea soluţionării diverselor probleme.

Precizăm că proiectul ,,Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj”, este unul din cele şapte proiecte în valoare totală de 143.274.500 euro aflate în implementare în momentul de faţă la nivelul forul administrativ judeţean, din care suma nerambursabilă provenită de la Uniunea Europeană este de 125.693.500 euro.

C.P.

Articole din aceeasi categorie