Banca Transilvania vinde BT Operational Leasing

Grupul Financiar Banca Transilvania și Autonom au anunțat încheierea acordului de vânzare-cumpărare a 100% din acțiunile BT Operational Leasing (BTOL), finalizarea tranzacției urmând să aibă loc după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Autonom este o companie de închirieri auto din România, înființată în 2006, care a dezvoltat o rețea de mobilitate, care oferă servicii de închirieri de maşini, leasing operațional, transferuri cu şofer, fleet management, în cadrul unei rețele care include 45 de agenții în 35 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Cifra de afaceri a Grupului Autonom a fost de 27 milioane de euro în 2017.

BT Operational Leasing a fost fondată în 2001, iar în 2006 a devenit parte a Grupului Financiar BT, dupa ce BT Investments a achiziționat 51% din capitalul social al companiei. Compania a înregistrat o creştere de 7 ori a flotei în ultimii 6 ani, ajungând în 2017 la peste 3.000 maşini administrate şi o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

După preluarea BT Operational Leasing, Autonom va ajunge la 500 de angajați, circa 5.000 de clienți corporate şi un parc auto de peste 8.000 de autovehicule. Pe de altă parte, Banca Transilvania şi Autonom vor pune bazele unui parteneriat prin care clienții BT vor avea acces la un pachet extins de servicii de mobilitate, care cuprinde leasing operațional, management de flote, asistență rutieră, închirieri auto şi închirieri auto cu şofer.

Tranzacția a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar BT și membru exclusiv în România al Oaklins şi de Wolf Theiss de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom.

Articole din aceeasi categorie