Banca Transilvania va cumpăra şi Bancpost

Eurobank a anunţat că este aproape de finalizarea negocierilor cu Banca Transilvania privind vânzarea subsidiarelor sale din România, printre care şi BancPost, ceea ce va marca sfârşitul programului de restructurare a activităţilor externe ale grupului bancar elen.

Eurobank speră să semneze un acord până la sfârşitul acestei luni, iar părţile finalizează ultimele formalităţi pentru semnarea acordului.
Conform unui comunicat al Eurobank, citat de Agerpres, potrivit acordului încheiat cu autorităţile de concurenţă din Uniunea Europeană, până în 2018 Eurobank trebuie să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro, de la aproximativ 11,2 miliarde de euro în prezent. Eurobank a anunţat că potenţiala vânzare va include subsidiarele sale din România: Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro şi 2.255 angajaţi, are o reţea de 148 de sucursale în România, fiind astfel una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei. Băncile care consiliază Eurobank în vânzarea subsidiarelor din România sunt HSBC şi Mediobanca.
Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deţine 2,4% din Eurobank, al treilea creditor elen. În decembrie, Eurobank a finalizat vânzarea subsidiarei sale ucrainene, Universal Bank, către grupul financiar TAS din Ucraina. Tranzacţia este în conformitate cu planul de restructurare al Eurobank, aprobat de Comisia Europeană, şi nu va afecta nivelul capitalului grupului bancar elen.
În 2014, Eurobank anunţase că a acceptat să-şi vândă divizia ucraineană pentru 95 milioane de euro.

Reamintim că, recent, Banca Transilvania şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni al celei de-a treia mari bănci din Republica Moldova – Victoriabank. În 2015, Banca Transilvania a preluat Volksbank Romania.

Articole din aceeasi categorie