Banca Transilvania, în topul angajatorilor din aprilie

Conform unei analize realizate de platforma on-line BestJobs, în luna aprilie au existat candidaţi care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs, iar Banca Transilvania se situează printre companiile preferate de candidaţi.

Analiza arată că în topul preferinţelor este dominat, de trei luni consecutiv, de compania Oracle. Companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna aprilie au fost: Oracle, cu 106 aplicări spontane, Alka Trading (101), Banca Transilvania (96), British American Tobacco (85) şi Dräxlmaier (82).

Conform analizei, în aprilie, candidaţii au fost preocupaţi mai mult de Sărbătorile Pascale decât de schimbarea jobului. Volumul de aplicări a scăzut cu 20% comparativ cu luna martie, însă a înregistrat o uşoară creştere, de 5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Românii au căutat locuri de muncă din domeniile financiar-contabilitate, transport şi resurse umane în luna aprilie, chiar dacă volumul de aplicări a scăzut cu 20% comparativ cu luna martie, arată datele centralizate de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online.
Pentru a doua lună consecutiv, specialiştii în resurse umane sunt cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum total de peste 24.000 de căutari în martie şi aprilie. În continuare, cele mai căutate joburi sunt cele din sectoarele financiar-contabilitate, cu peste 25.000 de căutări în luna aprilie, nivel similar cu lunile anterioare, şi transport, cu peste 17.000 de căutări, dar în scădere faţă de martie cu 37%. Alte domenii care au atras atenţia candidaţilor în luna aprilie au fost inginerie, vânzări şi IT, cu un volum total de căutări de peste 34.000.
Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus de Enel (1.968 aplicări), Oracle România (1.880), Amazon Development Center (1.731), Banca Transilvania (1.610), Unilever (1.538), British American Tobacco (1.479), UPC România (1.462), Deichmann (1.352), Alpha Bank (1.333) şi Alka Trading (1.313).

Articole din aceeasi categorie