Banca Transilvania dă 35.000 de euro pentru educație financiară

CONTează pe educaţie!” este cel mai nou proiect de implicare socială, susținut de Banca Transilvania, care constă în cursuri menite să contribuie la educația financiară şi antreprenorială a peste 1.600 de elevi, cu vîrste între 7 şi 18 ani. In perioada 2 – 6 aprilie, elevi din 16 şcoli, din județele Cluj, Alba, Bihor, Sălaj, Maramureş, Sibiu, Satu-Mare şi Bistrița-Năsăud, vor avea ocazia să participe la aceste acțiuni.

Inițiativa aparține Şcolii Internaționale Cluj (www.scoalainternationala.ro) şi d-lui Eusebiu Burcaş, coach financiar (www.burcash.ro). Banca Transilvania s-a alăturat dezvoltării şi implementării proiectului, prin alocarea a 35.000 de euro.

Cum pot să îmi gestionez mai bine banii; cum să economisesc; ce este Bursa; cîte moduri de investiții am la dispoziție? sînt doar câteva dintre întrebările la care elevii vor primi răspunsurile de care au nevoie, prin participarea la acest program, în care sînt implicați inclusiv 100 de profesori din şcolile participante în proiect. In această săptămână, în perioada 16 – 18 martie, profesorii vor participa la un training susținut de reprezentanții Burcash și ai Școlii Internaționale Cluj.

Proiectul va cuprinde abordări interdisciplinare, concursuri, precum şi activități practice, cum ar fi organizarea unei acțiuni de strîngere de fonduri prin aplicarea unor strategii de management, de marketing sau de simulare de tranzacționări pe Bursă – pe o platformă pusă la dispoziție de Bursa de Valori București, cu sprijinul companiei Intercapital Invest.

Banca Transilvania s-a implicat recent, în luna februarie, într-un proiect similar, “My Money Week”, dedicat educației financiare şi antreprenoriale a elevilor, şi propus tot de Şcoala Internațională Cluj.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare