Bacalaureat 2018: Încă două medii de 10 pentru elevii clujeni, după soluționarea contestațiilor

În urma soluționării contestațiilor, numărul elevilor clujeni care au obținut media 10 la Bacalaureat a crescut de la trei la cinci.

Celor trei de dinainte (Damian-Buda Andrada-Ioana, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Drăgan Iulia-Andreea, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda și Drugan Maria-Otilia, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca) li s-au adăugat elevele Dan Teodora-Alexandra și Florea Andreea-Felicia, ambele de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii.

Județul Cluj se află pe primul loc în țară, cu cel mai ridicat procent de promovare a examenului de Bacalaureat.

Potrivit MEN, rata de promovare (după soluționarea contestațiilor) înregistrată de absolvenții care au finalizat studiile liceale în promoția 2017-2018 și au susținut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 74,7%, în creștere cu 2% față de rata inițială (72,7%). Rata generală de promovare, incluzând și absolvenții din promoțiile anterioare, este de 69,7% (în creștere de la 67,7%.). Numărul mediilor de 10 a crescut la 132 (inițial au fost înregistrate 104).

În total, au fost depuse 44.401 contestații. În medie, după reevaluarea lucrărilor contestate, notele au fost modificate cu până la 0,5 puncte. În cele mai multe dintre cazuri (peste 35%), notele au crescut cu până la 0,5 puncte. În aproximativ 20% dintre cazuri, după contestații, notele au scăzut cu până la 0,5 puncte.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați –precizează MEN.

Înscrierea candidaților pentru a doua sesiune se va derula între 10 și 13 iulie. Candidații care promovează examenele de corigențe se pot înscrie în data de 27 iulie. Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018 se vor desfășura între 20 și 31 august.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie