Avocaţii clujeni, medalie de bronz la Campionatul European de Fotbal

Echipa de fotbal Dacia Felix a avocaţilor clujeni a obţinut medalia de bronz la Campionatul European de Fotbal al avocaţilor, competiţie care s-a desfăşurat în Italia, în perioada 4-9 iunie, după ce anul trecut, echipa clujeană a fost vicecampioană mondială. Avocaţii clujeni au obţinut şi titlul pentru cel mai bun portar al competiţiei.

Antrenorul şi portarul echipei Dacia Felix, Călin Budişan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la întoarcerea din Italia, că la această ediţie a Campionatului European au participat echipe din 14 ţări, iar la cele mondiale Fotbal-1participă circa 3.000 de avocaţi din ţări de pe toate continentele.

Prodecanul Baroului Cluj, avocatul Mircea Pop, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că performanţa echipei clujene face cinste oraşului. “Este un eveniment important, nu numai pe plan sportiv, ci şi pe plan uman, demonstrează dăruirea acestor băieţi, care, din resurse proprii, atît materiale, cît mai ales fizice şi psihice, au reuşit să menţină nivelul competiţiei atît de ridicat şi să ne facă să fim mîndri. Vorbim de o echipă care reprezintă Clujul. Un astfel de rezultat arată că o astfel de echipă şi o astfel de performanţă trebuie să fie susţinute şi încurajate. Şi oraşul Cluj are o recunoaştere internaţională prin faptul că numele acestei echipe este deja respectat în comunitatea celor care înţeleg să participe la astfel de competiţii şi consider că o astfel de performanţă aduce şi o reclamă oraşului. Cei care pot şi care trebuie să susţină această echipă ar fi bine să procedeze ca atare, pentru că la anul urmează o altă competiţie, campionatul Mondial de Fotbal din Ungaria”, a menţionat Mircea Pop.

Taxa de participare la un campionat european este de 2.500 de euro, iar la campionatele mondiale este de 7.500 de euro, la care se adaugă costuri legate de cazare, deplasare etc, care se ridică la circa 30.000 de euro.

Articole din aceeasi categorie