Autovehiculele destinate transportului public de persoane, verificate de poliţişti

În doar două zile, poliţiştii au aplicat peste 6500 de sancţiuni contravenţionale, în urma unor acţiuni desfăşurate la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum şi autovehiculele special destinate transportului de elevi.

La  activităţile de control, desfăşurate în zilele de 7 şi 8 iunie, au participat 1.568 de poliţişti de la rutieră şi 810 poliţişti de ordine publică, fiind aplicate 6.576 de sancţiuni contravenţionale. Potrivit IGPR, poliţiştii au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice şi 63 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 actualizată, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. De asemeni, au fost aplicate 77 de sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi 66 pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului. Au mai fost aplicate 109 sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 641 pentru neportul centurii de siguranţă, 96 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere”, 40 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice şi 5.186 pentru alte abateri.

În cadrul activităţilor de control, poliţiştii au reţinut 372 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, dintre care 66 pentru conducere sub influenţa alcoolului. Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost retrase 149 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acţiunii au fost constatate 82 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 18 – de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului, şi 30 infracţiuni de altă natură.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie