Autorul unui roman, descoperit mort

Un fost poliţist sud-african, care a scris o carte în care acuza o serie de oficiali de rang înalt ai regimului de apartheid de organizarea unui cerc de pedofili în anii ’80, a fost descoperit mort, informează marţi AFP citând surse din cadrul poliţiei.
Mark Minnie, 58 de ani, a fost găsit luni seara, împuşcat în cap, în spatele unui tufiş aflat pe proprietatea unei ferme a unui prieten din provincia Eastern Cape (sud-est).
În cartea sa “The Lost Boys of Bird Island”, lansată la începutul acestei luni, Minnie povesteşte că influentul ministru al Apărării de la acea vreme, Magnus Malan (decedat în 2011) şi considerat numărul 2 în stat, împreună cu alţi trei miniştri şi un bogat om de afaceri răpeau tineri de pe stradă pe care îi transportau cu elicoptere ale armatei pe insula Bird – în largul oraşului Port Elizabeth (sud) – unde îi abuzau sexual.
Minnie, care locuia în China, unde preda, se afla în Africa de Sud pentru lansarea cărţii scrise alături de jurnalistul de investigaţii Chris Steyn.

Articole din aceeasi categorie