Autorul unui accident rutier mortal, comis pe strada Corneliu Coposu, identificat și reținut de polițiștii clujeni

Autorul unui accident rutier mortal, comis pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca, a fost identificat și reținut, luni seara, de polițiști.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 23 aprilie, în jurul orei 09:38, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost anunțată că, pe strada Corneliu Coposu, în dreptul imobilului cu numărul 62, pe trecerea de pietoni s-a produs un grav accident de circulație, un pieton fiind lovit de un autoturism marca Opel Vectra de culoare gri metalizat, al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului. Polițiștii clujeni au solicitat tuturor celor care au informații legate de acest autoturism să sune la cea mai apropiată unitate de poliție sau la 112.

„În urma apelului polițiștilor și după apariția în spațiul public a informației că autorul accidentului a fost identificat prin eforturile conjugate ale polițiștilor, cetățenilor și presei locale, realizând că ce-a mai bună soluție pentru el este să se predea, autorul  accidentului a mers la Postul de Poliție Comunal Baciu și s-a predat în seara zilei de 23 aprilie, în jurul orei 18:00. La ora 23:00, polițiștii rutieri clujeni au dispus, față de bărbatul de 36 de ani, din comuna Baciu, autor al accidentului grav soldat cu decesul unei femei de 71 de ani, măsura reținerii pentru 24 de ore” – informează IPJ Cluj.

Potrivit polițiștilor, după comiterea accidentului care a avut drept cauză neacordarea priorității de trecere pietonului angajat regulamentar în traversarea drumului public, bărbatul și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului. Ulterior, autoturismul pe care acesta îl conducea a fost găsit incendiat pe raza localității Popești, județul Cluj.

Polițiștii continuă cercetările față de bărbatul de 36 de ani, din comuna Baciu, sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei”.

Poliția clujeană mulțumește „tuturor celor care au înțeles importanța colaborării dintre instituția Poliției, cetățeni și presa locală în vederea identificării celor care aleg să sfideze legea și bunul simț”.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie