Automobilism / „Women Rally Centenary Edition” la prima ediție

Pilotul de raliuri clujean Horațiu Savu, protagonist al Campionatului Național de câțiva ani buni, vrea să ne demonstreze că lumea motorsportului nu (mai) e una a bărbaților și că volanul poate fi la fel de bine mânuit și de către reprezentantele sexului frumos, chiar dacă în joc includem și viteza, uneori amețitoare. Cine este Horațiu Savu? Le voi răspunde celor nu-l cunosc. Horaţiu Savu, pilot de raliuri şi organizator de competiţii sportive, cu peste 25 de ani de activitate sportivă automobilistică, clubul sportiv SAVU Racing îşi propune să aducă mai aproape fanii sportului cu motor şi profesioniştii din acest domeniu. Savu Racing are un palmares larg în ceea ce privește
competiţiile sportive ce îi poartă semnătura, printre care se numără organizarea de etape naționale şi internaționale în cadrul Campionatului Național de Raliuri, organizat an de an şi iubit de toţi fanii sporturilor cu motor. Fără îndoială, conceptul propus de domnul doctor Horațiu Savu, care nu turează numai motoarele, ci și freza diamantată în cavitatea bucală a celor care trec pe la stomatolog, aduce un aer proaspăt în lumea motorsportului. În acest sens, planurile sale s-au materializat într-un raliu dedicat doamnelor și domnișoarelor, organizat de Savu Racing în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv și intitulat sugestiv „Women Rally Centenary Edition”, a cărei primă ediție are loc în acest week-end și se va desfășura între Cluj-Napoca și Alba Iulia. Ambasadorul evenimentului este Laura Savu, medic stomatolog, însă acest lucru nu a oprit-o din a-şi urma pasiunea: a practicat 10 ani karting-ul de performanţă.
Laura are o experienţă consistentă în organizarea competiţiilor de profil şi a gândit Women Rally ca pe un proiect care să celebreze femeia pasionată de motorsport.

Întrecerea se înscrie în șirul de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918. În această direcție, participantele la „Women Rally Centenary Edition” au compus un mesaj, pe care l-a semnat domnul primar al orașului de sub Feleac, Emil Boc. Este vorba de un credențional, pe care câștigătoarea competiției urmează să-l înmâneze domnului primar al Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, chiar în Cetatea Alba Carolina. Înscrierile la „Women Rally” au început pe 24 august și s-au încheiat pe 7 septembrie. Startul este programat sâmbătă dimineață, la ora 10,30. Lungimea totală a cursei este de 112 kilometri și include o probă specială, suprafața de rulare fiind asfaltul. Festivitatea de premiere la clădirea Casino, din parcul „Simion Bărnuțiu”. Ziarul „Făclia de Cluj” se numără printre partnerii media ai evenimentului.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie