Automobilism (Formula 1) / Sebastian Vettel şi-a securizat titlul de vice-campion mondial

 • Germanul a câştigat duelul cu finlandezul Valtteri Bottas şi este sigur de poziţia secundă în clasamentul general. Ricciardo şi Raikkone se bat în ultima etapă pentru poziţia a patra, cei doi fiind despărţiţi de doar şapte puncte.

 

Plecat al doilea de pe grila de start, germanul Sebastian Vettel a trecut primul linia de sosire in grand-prix-ul Braziliei, penultima etapă din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1

Circuitul „Jose Carlos Pace”, din Sao Paolo, a găzduit, duminică seară, Marele Premiu al Braziliei, a 19-a şi totodată penulitma etapă din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1. Cu cei doi piloţi ai echipei Mercedes luând startul de la cei doi poli ai grilei de start, finlandezul Valtteri Bottas din pole-position (al treilea al sezonului, după cele din Bahrein şi Austria), iar englezul Lewis Hamilton, deja campion mondial pentru a patra oară, de pe poziţia 20. Victoria de etapă i-a revenit germanului Sebastian Vettel, care şi-a asigurat astfel poziţia secundă în clasamentul general şi titlul neoficial de vice-campion mondial. Bottas a trebuit să se mulţumească cu locul secund, podiumul fiind completat de compatriotul Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton a recuperat nu mai puţin de 16 poziţii şi a încheiat cursa pe poziţia a patra, la 5,5 secunde de învingător şi la o secundă de ultimul loc pe podium. Hamilton a fost la un pas de cel mai spectaculos come-back al sezonului. Felipe Massa, favoritul gazdelor, aflat la ultima cursă pe teren propriu din postura pilotului de Formula 1, s-a clasat pe locul 7. În clasamentul general, Lewis Hamilton este lider, cu 345 de puncte. Ultima etapă a sezonului în Formula 1 va avea loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, unde în sezonul trecut s-a impus Lewis Hamilton, secondat de Nico Rosberg şi Daniel Ricciardo.

 

 

Clasamentul primilor zece piloţi

 1. Lewis Hamilton – 345 puncte
 2. Sebastian Vettel – 302
 3. Valtteri Bottas – 280
 4. Daniel Ricciardo – 200
 5. Kimi Raikkonen – 193
 6. Max Verstappen – 158
 7. Sergio Perez – 94
 8. Esteban Ocon – 83
 9. Carlos Sainz jr. – 54
 10. Felipe Massa – 42

 

Cristian FOCŞANU

 

Articole din aceeasi categorie