Autobasculante Ford pentru Direcția Regională de Drumuri Cluj

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a cumpărat, 16 autobasculante 4142D Euro 6C Ford, unele dintre acestea fiind alocate Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

Autobasculantele au fost livrate de Cefin Trucks, în urma unui contract de licitație publică deschisă, în valoare de 6.019.840 lei (fără TVA). Cele 16 autobasculante vor fi folosite pentru reparația și întreținerea infrastructurii rutiere, fiind destinate în special transportului mixturilor asfaltice produse de stațiile de asfalt din dotarea Regionalelor CNAIR. Acestea vor fi livrate Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din Timișoara, Cluj, Craiova și Brașov.
Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, care presupune achiziționarea anuală, etapizată, a peste 1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750 de mașini și utilaje. Conform CNAIR, achiziția de truse de reciclare, truse de intervenții rapide și de stații de asfalt, cât și de utilaje pentru unitățile de producție nou înființate a impus și achiziția de autobasculante de mare capacitate care să ajute la operațiunile de reparații ca mașini de însoțire a utilajelor specializate – cum ar fi frezele de asfalt și finisoarele de asfalt – și care să transporte rapid materialele. Autobasculantele vor fi utilizate şi la transportul mixturilor pentru așternerea de covoare asfaltice, în activități de întreținere rutieră, inclusiv pentru pentru transportul materialelor antiderapante şi deszăpezire, deoarece pot fi echipate cu lamă și cu răspânditoare de materiale antiderapante.

Articole din aceeasi categorie