Aurelia Cristea: E momentul să înceapă un proces de recredibilizare a Parlamentului

Deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea a atras ieri atenţia, prin intermediul unei declaraţii politice intitulată “Apel la responsabilitate”, că e momentul să înceapă un proces de recredibilizare a Parlamentului. Deputatul social democrat clujean le-a amintit colegilor săi parlamentari că nu au fost trimişi în Parlament „pentru interese personale personale sau de grup, oportunităţi sau distincţii” şi că trebui să acţioneze pentru a da consistenţă şi realitate unor proiecte naţionale care să coaguleze viziuni şi energii ale comunităţilor din România.

‘’Fac un apel la responsabilitate politică! Avem datoria de a recredibiliza instituţia Parlamentului. Nu am Aurelia Cristeafost trimişi de români în Parlament pentru interese personale sau de grup, oportunităţi sau distincţii, iar, dacă pînă acum nu s-a înţeles, stimaţi colegi, trebuie să spunem lucrurilor pe nume: indiferent de ideologii, sau calcule politice trecătoare, nu mai trebuie acceptaţi în Parlamentul României şi în politică, în general, cei care nu respectă regulile bunului simţ, cei care nu respectă legea!

Avem legitimitatea politică de a da consistenţă şi realitate unor proiecte naţionale care să coaguleze viziuni şi energii ale comunităţilor din România, dar pentru aceasta trebuie să distrugem fără tempo celulele canceroase ale Parlamentului României!

Trebuie să înlocuim „arta” oportunităţii cu principiul responsabilităţii şi să înţelegem, măcar în ceasul al doisprezecelea, că forţa unui parlamentar este dată de corectitudinea şi moralitatea demersurilor sale, de transparenţă, coerenţă, continuitate şi de respectarea instituţiei pe care o reprezintă. (…) Stimaţi colegi, acest început este un moment bun pentru a recredibiliza Parlamentul, pentru a restabili o imagine a integrităţii acestei instituţii, care este piatra de temelie a democraţiei din România. Totodată, Cristea le-a spus colegilor săi parlamntari că trebuie să se întoarcă cu faţa spre tineri. Tot mai mulţi dintre aceştia aleg să spună ‘’Adio României’’ şi să ia calea Occidentului pentru a găsi un loc de muncă bine plătit. ‘’Tinerii trebuie să devină partenerii noştri, să creştem împreună, fiindcă prezentul şi viitorul sînt proiectate pentru noi toţi, să le oferim locuri de muncă şi expertiza noastră în toate domeniile de activitate. Tînăra generaţie trebuie implicată mai mult în viaţa comunităţii sale! Aş mai dori ca, în orice acţiune a noastră, să ne privim permanent în oglinda copiilor, misiunea noastră fiind de a le consolida viitorul. Trebuie să fim sinceri cu generaţia care vine după noi, să îi asigurăm toate oportunităţile de dezvoltare profesională şi să îi prioritizăm problemele urgente!’’, a spus Cristea.
C.P.

Articole din aceeasi categorie