Au schimbat etichetele produselor dintr-un magazin, achiziționându-le apoi sub prețul real!

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au reuşit identificarea a trei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Cei în cauză ar fi schimbat etichetele produselor dintr-un magazin, reuşind astfel să achiziţioneze bunuri cu sume mai mici decât preţul real.  

„Conform probatoriului administrat, în perioada septembrie – octombrie a.c., doi bărbaţi, de 25 şi 34 de ani, din comuna Aghireşu, ar fi comis opt acte materiale de înşelăciune, fapte care s-ar fi produs într-un magazin de pe raza comunei Floreşti, fiind cauzat un prejudiciu de circa 19.000 de lei. Din cercetări a reieşit că aceștia ar fi schimbat etichetele care conţineau codurile de bare de pe produse, reuşind astfel să cumpere bunuri cu sume mai mici decât cele reale. Activitatea celor doi ar fi fost sprijinită de o femeie de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi asigurat transportul acestora şi al produselor” – informează IPJ Cluj.

În vederea probării activităţii infracţionale, în 4 octombrie s-a organizat o acţiune pentru prinderea în flagrant delict a unuia dintre cei bănuiţi. Astfel, bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost depistat în timp ce încerca să vândă o consolă de jocuri video obţinută în modul prezentat, în urma postării unui anunţ de vânzare pe un site de profil. De asemeni, mai multe bunuri – trotinete electrice, routere wireless, expresoare de cafea, saltele ș.a. -, care ar fi fost dobândite în mod ilicit, au fost oferite spre vânzare pe un site de profil.

În 9 octombrie, poliţiştii au dispus reţinerea femeii şi a bărbatului în vârstă de 25 de ani, celălalt bărbat implicat fiind arestat preventiv în altă cauză, în această perioadă. Poliţiştii au reuşit să recupereze produse, în valoare de circa 15.000 de lei, provenite din comiterea infracţiunii.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie