Au început înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 au început luni, 15 iulie, și se încheie vineri, 19 iulie. În 26 iulie este prevăzută înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, în 21 august va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română – Ea), în 22 august – proba la Limba și literatura maternă – Eb), proba scrisă și în 23 august – proba obligatorie a profilului – Ec), proba scrisă. În 26 august se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării – Ed), proba scrisă, în 27 și 28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, în 29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, în 30 august și 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale – proba D. În zilele de 2 și 3 septembrie se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

În 3 septembrie vor fi afișate rezultatele la probele scrise (până la ora 12:00). Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12:00 – 16:00.

Rezultatele finale vor fi afișate în 7 septembrie.

Articole din aceeasi categorie