Au început înscrierile la Innovation Labs 2018

Organizatorii acceleratorului Innovation Labs 2018 au anunţat că invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună ideile în mișcare în Hackathoan-ele și programele de mentorat organizate în cinci oraşe din ţară, inclusiv în Cluj-Napoca.

Ediţia din acest an este structurată în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day. Hackathon-ul de 24 de ore oferă echipelor șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, echipele își vor consolida și își vor testa prototipul, pentru a obține un produs funcțional și atractiv. Echipele își vor prezenta prototipurile în 21 mai, la Demo Day, în fața juriului, a potențialilor investitori, și a mass media. Evenimentul oferă echipelor participante șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat susţinut de antreprenori și specialiști în ICT și business, și apoi, în cadrul unui program der mentorat, o transformă treptat într-un prototip viabil, cu aplicații în piață.

Programul se va desfășura între 3 martie și 21 mai, şi urmărește şapte direcții: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Noutatea ediției din acest an este direcţia Fintech, susținută de BRD Groupe Société Générale, prin care se caută idei ce vor modela viitorul industriei de banking și tehnologii financiare. O altă direcție, cea de Smart Mobility, este susținută de Continental, şi este destinată serviciilor digitale sau tehnologii inovative, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă și mai accesibilă. Direcția Smart Cities, susținută de Orange, aduce în prim plan tehnologii și idei privind modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor. Direcția de Retail, susținută de Carrefour, experimentează tehnologii digitale, pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții în industria de vânzări.

Înscrierea la Hackathon-ul din Cluj-Napoca se poate face accesând www.innovationlabs.ro/register, în perioada 12 februarie – 8 martie, iar Hackathon-ul propriu-zis se va desfăura în intervalul 10 – 11 martie.

Participații la program vor avea acces la tehnologii cutting-edge oferite de partenerii programului, informaţii suplimentare fiind disponibile la www.innovationlabs.ro/tech.

Innovation Labs este organizat de Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom precum și The Romanian-American Foundation. bLa cele cinci ediţii anterioare au participat 180 de echipe și peste 1.000 de concurenţi, unele dintre echipele câştigătoare reuşind să se impună pe piaţă.

Articole din aceeasi categorie