Au fost reluate lucrările de modernizare

• Drumul judeţean DJ 161H Suatu

Consiliul Judeţean Cluj a reluat lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 161H Suatu.

Astfel, în aceste zile se execută lucrări de ridicare la nivel a capacelor de canalizare în urma asfaltării unui tronson de drum în lungime de 4 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 4+000. Totodată, în perioada imediat următoare lucrările vor continua cu asfaltarea a două poduri de pe acest drum judeţean şi cu amenajarea albiei după ce anterior, în cursul anului trecut, pe aceste poduri s-au desfăşurat lucrări de investiţii atât pe partea de infrastructură, respectiv fundaţii şi culei, cât şi pe partea de suprastructură constând în grinzi, placă suprabetonare, trotuare şi parapeţi.

“Aşa după cum am promis, intenţia noastră este de a oferi clujenilor şi tuturor celor care ne tranzitează judeţul drumuri de cea mai buna calitate şi care să permită circulaţia în condiţii de siguranţă. Acesta este motivul pentru care în perioada imediat următoare vom finaliza, în bune condiţii, toate lucrările anterior începute, fiind atenţi nu doar la calitatea drumului propriu-zis şi a stratului de asfalt turnat, ci şi la toate celelalte elemente care contribuie la siguranţa şi confortul participanţilor la trafic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

 

Drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău – Răchiţele

Pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău – Răchiţele se execută în aceste zile şanţuri betonate pe anumite tronsoane de drum, precum şi montarea de podeţe tubulare. În continuarea acestor operaţiuni, urmează ca, în cel mai scurt timp posibil, să fie reluate şi lucrările propriu-zise de asfaltare.

Investiţiile pe drumul judeţean DJ 108C se execută în baza unui amplu proiect care vizează modernizarea şi reabilitarea unui sector în lungime de nu mai puţin de 23 de kilometri, de la kilometrul 36+050 până la kilometrul 59+000, pe unele tronsoane lucrările fiind deja finalizate în cursul anului trecut.

Lucrările constau în aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, inserţie de material geocompozit antifisură între cele două straturi, executarea de şanţuri şi acostamente. ,,Importanţa deosebită a lucrărilor pe care le-am reluat acum e dată de faptul că modernizarea acestui drum montan va permite un acces facil, rapid şi în siguranţă spre un areal extrem de bogat în atracţii turistice, respectiv zona Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, Parcul Natural Apuseni, Cascada „Vălul Miresei” din Răchiţele şi multe altele” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

C.P.

Articole din aceeasi categorie