Au fost identificate 100 produse cu potențial de recunoaștere europeană

Ministerul Agriculturii a anunţat că au fost identificate 300 de produse care se pot încadra pe sistemele de calitate naționale și europene, iar 100 dintre ele pot accesa sistemele de calitate europene. Printre acestea figurează Telemea de Vaideeni, Telemea de Sibiu, Brânză de burduf de Bran, Gem de rabarbăr, Brânza de Gulianca, Salată deltaică cu icre de știucă, Virșli de Hunedoara, Salam de Nădlac, Salinate de Turda, Usturoi de Copălău, Șuncă ardelenească, Bere nemțeană, Cobză cu păstrăv afumat de Valea Putnei, Prune afumate de Sâmburești şi Cârnați oltenești.

În prezent, România are înregistrate ca indicații geografice patru produse alimentare: Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novac afumat din Țara Bârsei, Telemea de Ibănești. Alte trei produse se află în analiză la Bruxelles, respectiv Cârnați de Pleșcoi, Scrumbie de Dunărea afumată și Cașcaval de Săveni. Tot pentru obținerea de indicații geografice protejate se află în verificare și nouă băuturi spirtoase: Vinars Târnave, Vinars Segarcea, Vinars Murfatlar, Vinars Vaslui, Vinars Vrancea, Palincă, Horincă de Cămârzana, Țuica de Argeș și Țuica Zetea de Medieșu Aurit.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *