Au fost desemnați câștigătorii concursului „Clujul cu flori”

Cea de-a doua ediție a concursului „Clujul cu flori”, organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului, și-a desemnat câștigătorii.

Proiectele de concurs au fost analizate de un juriu format din Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj, Lilla Szabó, director program al Zilelor Culturale Maghiare, Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, Szabolcs Guttmann, arhitect, fost președinte al Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Transilvania, și arhitectul Dan Clinci, reprezentant al Asociației Urbannect. Potrivit organizatorilor concursului, jurizarea s-a făcut ținând cont de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

Câștigătorii desemnați ai concursului sunt: Cel mai frumos balcon: Liliana Popa – proiectul „Colțul de vacanță”; Cea mai frumoasă curte: Rodica Fromm –  proiectul „Az én csodakertem/ Grădina mea de vis”; Cea mai frumoasă fațadă: Kun Ileana Ana – proiectul „Un buchet de farmec”; Cea mai frumoasă fereastră: Erzsébet Fehér – proiectul „Virágos erkély / Balcon cu flori”. Au fost atribuite, de asemeni, și două premii speciale: Premiul Fermei Steluța, care constă într-un voucher în valoare de 200 lei – Csilla Antal, pentru proiectul „Csodálatos virágaim / Florile mele minunate”, și Premiul Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului – Monica Rebreanu. pentru proiectul „Grilaj cu flori”.

Premiile vor fi decernate oficial în data de 15 octombrie, în cadrul unei gale speciale.

Concursul „Clujul cu flori” s-a desfășurat în intervalul 15 mai – 26 august,  perioadă în care toți clujenii și-au putut înscrie propriile proiecte florale pe site-ul www.orasulfrumos.ro. Proiectul este finanțat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și de Bethlen Gábor Alap, din Ungaria. Partenerul oficial al proiectului este Ferma Steluța din Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie