Au demarat lucrările pentru lărgirea străzii Bună Ziua

Lucrările de lărgire a străzii Bună Ziua din municipiul Cluj-Napoca au demarat ieri, urmând să fie finalizate până la 1 iulie 2020. Prezent pe această stradă pentru a da start lucrărilor, primarul Emil Boc a anunţat că valoarea totală a proiectului este de 19.750.583 lei cu TVA, din care 1.692.676 lei este valoarea exproprierilor.

„Astăzi, 16 iulie, au început lucrările pentru supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua, fiind parcurse etapele de documentație necesare pentru autorizație, licitație, cadastrare și exproprieri.

Proiectul prevede lărgirea străzii de la intersecția cu Calea Turzii până la intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului – Fagului.

La finalizarea lucrărilor, strada Bună Ziua va avea trei benzi de circulatie: o bandă de coborâre (dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului) și două benzi la urcare. De asemenea, sunt prevăzute benzi pentru biciclete și trotuare pe ambele părți ale străzii și alveole pentru copaci”, a spus edilul.

În cadrul proiectului vor fi executate următoarele lucrări: de înlocuire și deviere, respectiv lucrări la rețelele edilitare (canalizare, apă, gaz, electricitate, telefonie, iluminat public) și branșamentele aferente acestora. Pentru preluarea apelor pluviale se va înființa o rețea de canalizare și se vor monta recipienți pluviali.

Semnalizarea lucrărilor se va face prin indicatoare rutiere de către executant, iar lucrările se vor executa pe tronsoane, fără închiderea străzii.

Pentru conducătorii auto care sunt în tranzit, alternativa de circulație este pe străzile Mihai Românul și Măceșul.

Pentru realizarea proiectului de lărgire a străzii Bună Ziua a fost nevoie de exproprierea a 64 de prorietăţi private în suprafaţă de 2.381 mp şi 9 imobile aflate în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca în suprafaţă de 16.562 mp. Din documentaţia aferentă acestui proiect reiese că întreg coridorul de expropriere este 18.633 mp. Pentru a putea face exproprierile, municipalitatea a prevăzut de la bugetul local suma de 1.337.310 lei. Primarul Boc a aunţat că o altă arteră care urmează să fie lărgită este strada Borhanci. De asemenea, potrivit edilului, un alt proiect major în acest sens vizează strada Mărginaşă.

C.P.

Articole din aceeasi categorie