Au albit Apusenii, a căzut reţeaua electrică, dar drumurile sunt circulabile

    Ninge de două zile în Apuseni, pe unele înălţimi mai consistent ca în decembrie, cu fulgi mari şi grei care au împovărat numeroşi copaci care au cedat la modul nedorit pentru unele comune din această zonă montană. Ieri, la ora amiezii, satele comunei Măguri Răcătău erau, în totalitate, deconectate de la reţeaua electrică. Primarul unităţii administrative, Petru Prigoană, ne-a informat că becurile s-au stins la ora 4,30 dimineaţa, datorită faptului că au căzut stâlpii reţelei electrice în zona de aducţiune Gura Rîştii – Măguri Răcătău.
Din îngrijorările edilului am reţinut că avariile cer zeci de ore pentru a fi remediate, timp în care lumina şi aparatele de uz casnic, birotică şi uz profesional nu vor putea funcţiona.
La Mărişel, la ora 11, zăpada măsura 20 cm, iar reţeaua electrică, întreruptă timp de şase ore datorită copacilor căzuţi pe cabluri în apropierea centralei, a fost reabilitată.
Primarul Viorel Ghic a adăugat faptul că utilajele drumurilor judeţene au curăţat carosabilul, nefiind probleme în traficul din comună.
Din aceleaşi motive, scurtcircuite  au fost şi la Mănăstireni, dar de scurtă durată, iar la Râşca, primarul interimar Teodor Petre spunea că ninge liniştit şi frumos, drumurile nu prezintă riscuri, deoarece utilajele de curăţat se află în poziţie de lucru, dacă situaţia o va cere.
La Mărgău, ing. Petru Ungur ne-a răspuns la telefon de pe drumul ce duce la Răchiţele, unde mai multe crengi ale unor copaci  s-au prăbuşit pe carosabil, însă primarul a promis că va sprijini drumarii în degajarea cât mai rapidă a căii de rulare.
Dar, cum meteorologii prognozează că codul galben va face loc verdelui, din acest weekend, să sperăm că am scăpat şi de zăpada babelor, a cucilor şi chiar a mieilor!
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie