Attila Korodi (UDMR): Codul administrativ va reforma substanţial relaţia dintre statul român şi cetăţean

Codul administrativ va reforma substanţial relaţia dintre statul român şi cetăţean, a declarat joi liderul grupului UDMR de la Camera Deputaţilor, Attila Korodi.

“Ne aflăm astăzi într-un moment de cotitură pentru administraţia publică locală din România. Avem în faţă un Cod administrativ al cărui impact va reforma substanţial relaţia dintre statul român şi cetăţean. Avem în faţă un proiect de lege care ne apropie mai mult de ceea ce reprezintă statul în secolul 21, administraţia locală din România va deveni mai modernă, apropiată de cetăţean, mai eficientă în soluţionarea problemelor de zi de zi ale oamenilor. (…) Datorită contribuţiei tuturor partidelor parlamentare am reuşit să îmbunătăţim, să completăm, să votăm forma iniţială a propunerii. Avem în faţă o lege care este mult mai reprezentativă pentru o democraţie europeană, atât prin conţinutul ei, cât şi prin modul în care a fost concepută”, a spus Korodi, la dezbaterile pe proiectul Codului administrativ în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că UDMR va susţine acest Cod administrativ, deoarece aduce îmbunătăţiri majore în numeroase domenii.

“Vedem în acest Cod o aprofundare a principiului subsidiarităţii prin definirea şi delimitarea mai clară a competenţelor autorităţilor locale faţă de cele centrale”, a menţionat deputatul UDMR.

Articole din aceeasi categorie