Atipic Beauty: Eveniment dedicat frumuseții interioare, la Cluj-Napoca

Un eveniment dedicat frumuseții interioare – singura care contează cu adevărat – va avea loc marți, 18 iunie, de la ora 19:00, la Casino Parc – Centrul de Cultura Urbană.

În cadrul celei de 19-a ediții (a 7-a la Cluj-Napoca) a proiectului „Atipic Beauty”, „14 suflete frumoase imobilizate în scaune cu rotile” vor susține o prezentare de modă, la care vor purta creații vestimentare semnate de designeri români renumiți. Cele 14 modele în scaune cu rotile vor fi însoțite pe podium de 14 persoane publice implicate în susținerea incluziunii persoanelor cu dizabilități.

Potrivit organizatorilor – asociațiile Open Your Heart și Sagapo, în colaborare cu  agenția de turism Wens Travel -, proiectul are ca principal obiectiv eliminarea barierelor din societatea românească și dezvoltarea ideii de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități.

„Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format și este înregistrat ca brand. Chiar dacă societatea românească nu este pregătită încă să adopte acțiunile externe ale țărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, noi ne-am propus să ne continuăm eforturile de promovare. Clujul este un oraș în care am fost mereu primite cu căldură și ne-am simțit extraordinar”, declară Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart și inițiatoarea acestui proiect. Magda Coman este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască în scaun cu rotile.

Evenimentul de marți (realizat cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca și al Direcției de Asistență Socială și Medicală) va fi moderat de Paula Rusu și va include și câteva momente artistice cu Mihnea Vîlceanu, Miklos Roland și THE BEAT Music School.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie