Atelier de arheologie experimentală, la Camp Virtus

O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Labirint prin Timp”, derulat de Asociaţia „Virtus Antiqua”, se va desfăşura duminică, 14 mai, la Camp Virtus, în satul Sălicea.

Proiectul, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, presupune o serie de ateliere de reconstituire istorică, realizate cu familii de voluntari, şi un eveniment de amploare în toamna acestui an. Atelierele de arheologie vor fi realizate cu voluntarii înscrişi în proiect, duminica aceasta fiind încă o ocazie de înscrieri, pentru doritori.

Conform celor anunţate de iniţiatorii proiectului, în această duminică, între orele 11:00 – 15:00, participanţii vor avea ocazia să „meşterească”, alături de membrii asociaţiei, la împrejmuirea unei grădini romane cu gard de nuiele sau să contribuie la reconstruirea unui cuptor roman de pâine. Pentru copii vor fi organizate diverse jocuri senzoriale şi cognitive. De asemeni, va fi organizată o nouă ediţie a târgului de carte istorică.

La finalul întâlnirii, participanţii vor avea ocazia să servească mâncare romană la ceaun, pregătită de membrii asociaţiei după o reţetă din celebra carte de bucate a lui Apicius.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie