Aşternere de covor asfaltic pe drumul judeţean 103G Mihai Viteazu – Cheia – Cheile Turzii

Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoştinţa participanţilor la trafic, turiştilor şi locuitorilor din zonă faptul că pe drumul judeţean DJ 103G (DN75) Mihai Viteazu – Cheia – Cheile Turzii lucrările de întreţinere au intrat într-o nouă fază, respectiv cea de aşternere de covor asfaltic. Este, astfel, vizat un sector de drum în lungime de 3,67 kilometri cuprins între kilometrul 27+300 si kilometrul 30+970.
„Pe lângă asigurarea unei circulaţii normale, în condiţii de siguranţă, importanţa lucrărilor e dată de faptul că acest tronson de drum asigură locuitorilor din zonă un acces rapid şi facil la drumul naţional DN75, spre municipiul Turda. La fel de important e însă şi faptul că lucrările vin în întâmpinarea numeroşilor turişti care vizitează zona de mare atracţie pe care o constituie Rezervaţia naturală Cheile Turzii” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
În această etapă a lucrărilor a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru. Având în vedere condiţiile meteorologice extrem de favorabile, lucrările se desfăşoară într-un ritm susţinut, fapt pentru care se preconizează o finalizare rapidă a acestora.
În prealabil, au fost executate o serie de lucrări pregătitoare privind refacerea sistemului rutier în zonele afectate, respectiv spargerea dalelor de beton deteriorate, plombări cu beton asfaltic şi burduşiri.
Alături de turnarea de covor asfaltic, proiectul prevede inclusiv realizarea de acostamente, curăţarea şanţurilor, rigolelor şi podeţelor.

Articole din aceeasi categorie