Astăzi e Ziua Imnului Naţional

• Imnul Naţional al României va răsuna din turnul Primăriei •
Sâmbătă, 29 iulie, se sărbătoreşte Ziua Imnului Naţional. Cu această ocazie, ceasul din turnul sediului Primăriei de pe strada Petru Maior va cânta Imnul României, de patru ori în decursul zilei, la orele 9, 12, 15 şi 18, anunţă municipalitatea clujeană.
Amintim că melodia ”Deşteaptă-te Române!” a fost compusă de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureşanu. Aceasta a devenit imn de stat al României în anul 1990, iar în conformitate cu Legea nr. 99/1998, ziua de 29 iulie a fiecărui an, a fost proclamată Ziua Imnului Naţional.
Manifestările organizate de Ziua Imnului Naţional vor începe dimineaţă, de la ora 9, pe platoul clădirii Centrului de Cultură Urbană Casino (din Parcul Central).
Detaşamentul de onoare, prezent la manifestări, va fi constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj, care vor interpreta alături, de instrumentiştii Muzicii Militare a comandamentului din Cluj-Napoca, Imnul Naţional al României.
A.S.

Articole din aceeasi categorie