Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Plaiuri Someşene” sprijină gherlenii

În urmă cu un an, a fost înfiinţată Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Plaiuri Someşene”, cu scopul de a promova dezvoltarea durabilă a teritoriului Municipiului Gherla, prin mobilizarea întregii comunităţi din urbe.

Ţelul principal al asociaţiei este stimularea înfiinţării de noi afaceri, prin măsuri integrate de consiliere / formare / mentorat / scheme de microgranturi, precum şi sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale, în vederea creării de noi locuri de muncă. De asemenea, se urmăreşte înfiinţarea de întreprinderi sociale şi dezvoltarea acestora, în vederea ocupării persoanelor care aparţin unor grupuri vulnerabile. Astfel, este acordată o mare atenţie programelor de ucenicie, formare profesională, consiliere şi orientare vocaţională pentru tineri şi adulţi. Periodic, specialiştii Asociaţiei „Plaiuri Someşene” organizează întâlniri informative cu agenţii economici din oraş şi din împrejurimi.

Chiar zilele trecute a avut loc o nouă sesiune de informare a potenţialilor beneficiari ai proiectului POCU. Au fost prezenţi 22 de oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor fundaţii din Gherla, dar şi alţi potenţiali beneficiari ai proiectului. În cadrul întâlnirii, Andreea Puşcaş, managerul de proiect / manager GAL a prezentat proiectul „Implică-te în prezent! Schimbă viitorul! Funcţionarea Grupului de Acţiune Locală Plaiuri someşene”. A urmat prezentarea măsurilor şi intervenţiilor asumate în Strategia de Dezvoltare Locală prin proiecte propuse pe POCU, tipuri de solicitanţi, domeniile şi activităţile elegibile aferente fişelor de proiecte. Coordonator de proiecte este Nicoleta Ciciovan. Silviu Morcozan, directorul AJOFM, filiala Gherla, a prezentat informaţii din domeniul economic, referitoare la întreprinderi sociale, întreprinderea socială de inserţie, Legea uceniciei, cursurile de formare profesională / calificare organizate în acest an şi a afirmat că în zonă sunt 400 de ucenici. La întâlnire a participat şi Nicuşor Farcaş, directorul economic a Primăriei Gherla, care a prezentat noi reglementări privind implementarea şi finanţarea acestui proiect şi a răspuns la întrebările adresate de participanţi.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Plaiuri Someşene” sprijină gherlenii

 1. AP

  Multumim pentru incurajare domnule ab. Din păcate fiecare cu responsabilitățile lui, iar rezolvarea situațiilor existente cade sub responsabilitatea administratiei publice locale și nu a GAL-ului.
  Responsabilitatea GAL-ului este implementarea SDL.
  Cu stima, Dra. Andreea Puscas

 2. ab

  Dezvoltarea durabila a orasului incepe cu rezolvarea situatiilor existente in prezent: haosul de pe strazi in general si in special pe cele aflate in reparatii blocate de proiecte care vizeaza trecutul nu viitorul, constructia unui liceu nou care este amanata la nesfarsit, starea necorespunzatoare a Parcului,…
  Asa ca Dna Andreea Puscas ” Implica-te in prezent / Fa ceva pentru viitor in cadrul SDL…mult succes

  • AP

   Multumim pentru incurajare domnule ab. Din păcate fiecare cu responsabilitățile lui, iar rezolvarea situațiilor existente cade sub responsabilitatea administratiei publice locale și nu a GAL-ului.
   Responsabilitatea GAL-ului este implementarea SDL.
   Cu stima, Dra. Andreea Puscas