Ars photographica

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }

Ambasador pentru România: Vickum Senanayake

Aşa cum v-am promis, vă ofer noi dovezi de apreciere şi respect pentru România, semnate Vickum Senanayake.

Cum scriam şi în ediţia de ieri a cotidianului nostru, după Salonul Internaţional de Fotografie GPU, artiştii fotografi străini şi români au avut parte de un workshop naţional de prim rang, în care au fost incluse obiective turistice importante. Au fost vizitate zone din Maramureş (Baia Mare, Săpânţa), Braşov (Rupea, Bran, Codlea), Cluj (Cluj – Napoca, Salina Turda), Mureş (Sighişoara), Sibiu (Bâlea Lac, Munţii Făgăraş), Transfăgărăşanul (cale rutieră de circulație care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov), amplă călătorie de documentare, fascinantă însă.

Fascinat de cele văzute, Vickum Senanayake devine un ambasador al României în ţara sa şi nu numai. Când spun ambasador am în vedere faptul că Vickum va deschide o personală dedicată României. Fotografiile realizate surprind locuri de o inegalabilă frumuseţe, oameni în activităţile cotidiene, pulsări ale vieţii în colţuri de rai prea puţin cunoscute.

Am un singur şi mare regret, nu sunt mulţi Vickum în lume. Nu sunt mulţi care să vadă România aşa cum este ea, frumoasă. Un frumos care înglobează în el istoria devenirii noastre spirituale.

Am să vă ofer în acest al doilea episod, alte imagini ale României, sugestive toate. Pentru că cineva, acolo în Sri Lanka, ne preţuieşte şi ne respectă. Este Vickum Senanayake!

Demostene ŞOFRON

oznorCO

rbsh_soft

Articole din aceeasi categorie