Arestați pentru infracțiuni de criminalitate organizată

Doi bărbați au fost arestați pentru 30 de zile pentrru infracțiuni de criminalitate organizată, în urma unor percheziții domiciliare în Cluj și București, efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Cluj. Cei doi erau bănuiți de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc, acces ilegal la un sistem informatic şi alterare a integrității datelor  informatice.

Potrivit IPJ Cluj, printre bunurile ridicate în urma perchezițiilor se numără 47 de comprimate de metadonă de 20 de mg, 12 comprimate de metadonă de 5 mg, 16 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 2 memory stick-uri, 2 carduri de memorie, acte de identitate ale altor persoane, înscrisuri, un cântar electronic de mare precizie și suma de 1.000 de lei.

„Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, în cursul anului 2014, unul dintre bărbați ar fi recrutat una dintre victime, pe care ar fi transportat-o în municipiul Cluj-Napoca și alte orașe din România (printre care Sibiu, Craiova și Oradea), unde a găzduit-o în apartamente închiriate în regim hotelier și ar fi obligat-o să practice prostituția în folosul său material. În vederea racolării clienților, acesta posta anunțuri pe diferite site-uri, care aveau atașate fotografii relevante în acest sens, precum și un număr de telefon de contact. Pentru detalii, cel în cauză  răspundea la telefon și își disimula vocea, astfel încât clienții să creadă că vorbesc cu o femeie. De asemenea, pentru a o constrânge să practice prostituția, acesta ar fi drogat persoana vătămată, injectându-i heroină și creându-i o stare de dependență față de această substanță. Aceeași metodă a fost folosită în cazul altor 6 victime” – informează IPJ Cluj.

Potrivit aceleiași surse, din cercetări a mai rezultat că cel de-al doilea bărbat i-ar fi vândut primului, la interval de aproximativ o saptămană, tablete de metadonă.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 12 aprilie, DIICOT – ST Cluj a dispus reținerea celor doi  pentru 24 de ore. În 13 aprilie, Tribunalul Cluj – Secția Penală a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie