Arestat preventiv pentru smulgeri de lănțișoare de la gât. Victimele, femei de peste 70 de ani

Un bărbat bănuit de comiterea mai multor tâlhării, prin smulgerea lănțișorului de la gât, a fost identificat și reținut de polițiști, iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul, de 35 de ani, din Florești, a fost identificat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, aceștia beneficiind și de sprijinul specialiștilor criminaliști.

„Din cercetări a reieșit că, la data de 30 august a.c.,  în jurul orei 10:30, în timp ce se afla pe raza municipiului Cluj-Napoca, bărbatul ar fi urmărit, până în scara unui imobil, o femeie de 77 de ani, căreia, prin violență, i-ar fi smuls lănțișorul din aur de la gât, cauzându-i un prejudiciu de circa 3.000 de lei. De asemenea, în urma investigațiilor efectuate și a probatoriului administrat, s-a stabilit că cel în cauză ar fi comis alte două tâlhării, în lunile iunie și septembrie a.c., prin același mod de operare, victime fiind femei în vârstă de 71, respectiv 81 de ani, din Cluj-Napoca. În cele două cauze, prejudiciul a fost estimat la 5.500 de lei” – informează IPJ Cluj.

La data de 12 septembrie bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, iar în 13 septembrie, în urma prezentării acestuia în fața magistraților, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie