Aproximativ 1,3 kg bijuterii descoperite în bagajul unui cetaţean român, la Aeroportul Cluj-Napoca

Poliţiştii de frontieră din cadrul PPF. Aeroport Cluj-Napoca, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, în bagajul de cală al unui cetăţen român ce venea din Turcia, aproximativ 1,3 kg bijuterii din metal galben şi alb, presupus a fi aur, pe care acesta a încercat să le introducă ilegal în ţară.

„În data de 8 mai 2017, în jurul orei 8:30, la PPF Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Istanbul, cetăţeanul român Constantin M., în vârstă de 28 ani. După ce a intrat în posesia bagajelor, la efectuarea controlului vamal, bărbatul s-a înscris pe culoarul verde – („nimic de declarat)”. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Aeroport Cluj-Napoca, au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor de cală ale tânărului, ocazie cu care au descoperit diverse bijuterii din metal alb şi galben (brăţări, inele, medalioane, ceasuri etc.), presupus a fi aur. Tânărul a încercat să introducă bijuteriile în ţară folosindu-le pe post de accesorii pentru hainele pe care le transporta în bagaj. Acesta a declarat că a cumpărat bijuteriile din America – New York, unde a fost în vizită şi intenţiona să le ofere cadou membrilor de familie” – informează Poliţia de Frontieră Română.

Bunurile, în greutate totală de 1.298,3 grame, au fost preluate de autorităţile vamale pentru a fi trimise spre expertizare, iar în funcţie de rezultatul expertizei vor fi luate măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie